Forever young 46.

Niektoré z vás tipovali, že sa rozídu. Niektoré, že sa pohádajú a že im to vydrží. Teraz sa ukáže, ktoré z vás mali pravdu ;) 
Ale nie, nebojte sa, ešte nie je koniec tejto poviedky :) 



Počas 4 hodinového letu sa snažila prebrať si v hlave všetky PRE a PROTI ohľadom svojho rozhodnutia. Na jednej strane vedela, že robí správne. Vedela totiž, že by sa nedokázala naďalej Niallovi pozerať do očí, keď mu povie o svojej chybe. No zároveň vedela, aké bude mať toto rozhodnutie dôsledky. Snažila sa pripraviť samú seba na psychickú ujmu, ktorú si sama spôsobí. Neplač! Teraz nemôžeš! Teraz musíš vydržať, urevané scény si nechaj na doma, opakovala si stále dookola, keď sa jej dotieravé slzy tlačili von z očí. A tak nahodila toľko pripravovanú masku bez emócií, nasadla do taxíka a nechala sa odviezť pred hotel, v ktorom bývala jej láska. V iný deň, v inú chvíľu by si cestu taxíkom cez preplnené mesto užívala. Užívala by si pohľad na uponáhľaných Američanov, ktorých životný štýl nikdy celkom nechápala. Ale teraz nie. Namiesto pohľadu von oknom sa oprela o ošúchané sivé sedadlo, vdychovala zmes nepríjemných pachov, medzi ktorými rozoznala spotené tričko taxikára, smažené hranolčeky a cigaretový dym, a so zatvorenými očami spomínala na tie najkrajšie chvíle strávené s Niallom.

                                                        *****
„Raz,“ zašepkal a opäť ju jemne pohladil po líci, „by som chcel mať dve deti. Starší by bol chlapec, ktorý by sa volal Liam,“ usmial sa. „Áno, chcem aby sa môj syn volal po Payneovi, pretože lepšieho priateľa ako je on som si priať nemohol. A potom.. chcem dcérku. Zámerne chcem aby bola mladšia, aby ju starší brat mohol chrániť a obraňovať.“
„A ako chceš aby sa volalo dievčatko?“ opýtala sa a privinula sa k nemu ešte bližšie. Neodpovedal, len sa jej díval do očí.
„Vicktoria. Po jej úžasnej mamine,“ zašepkal a vpil sa do jej pier.
                                                        ******

„Slečna!“ prerušil ju nervózny hrubý hlas. „Už sme tu. Bude to sedem dolárov,“ hľadel na ňu v spätnom zrkadle a nastavil drsnú ruku k okienku, ktoré ich navzájom medzi sebou delilo. Vložila mu do ruky desať dolárovú bankovku a vystúpila. Rýchlo si na hlavu natiahla čiapku a nasadila slnečné okuliare. Keď zbadala koľko novinárov kempuje pred vchodom, bola rada, že zvolila takúto nenápadnú kombináciu maskovania. Prešla okolo niekoľkých supov s fotoaparátmi a ďakovala Bohu, že si ju nevšimli a pravdepodobne ju považovali len za ďalšieho hosťa. Vstúpila do rozľahlej haly a pristúpila k recepcií.
„Ako vám môžem pomôcť?“ usmial sa na ňu mladý recepčný.
„Mohli by ste mi povedať ktorú izbu má prenajatú Niall Horan?“ zložila si slnečné okuliare a úsmev mu opätovala.
„Prepáčte, ale informácie týkajúce sa našich hostí vám predať nemôžem,“ narovnal sa akoby zhltol pravítko a úsmev mu pohasol.
„Vy ma nechápete. Ja som jeho priateľka a chcem mu spraviť prekvapenie.“
„Naozaj ma to mrzí slečna, ale niečo takéto nám môže povedať hociktorá fanúšička.“
„Aha, chápem,“ rezignovane prikývla a uchýlila sa k plánu, ktorým nebola veľmi nadšená. Odstúpila od pultu, prešla k výťahom a vytočila Liamove číslo.
Yes Vicky?“ ozval sa tesne pred tým, ako chcela zložiť.
„Už som v hotely, ale recepčný mi nechcel povedať číslo vašej izby. Mohol by si po mňa prísť? Som pri výťahoch.“
Hneď som tam,“ povedal a zložil.

„Mal by byť v sprche,“ povedal potichu a ukázal na biele dvere. Čipovou kartou jej otvoril a podržal dvere aby vošla. „Poviem chalanom, že s tebou volá, alebo niečo podobné, aby vás neotravovali. Naozaj nechceš, aby ostatní vedeli, že si tu?“ zopakoval svoju otázku pre istotu.
„Radšej nie Liam,“ pokrútila hlavou a zatvorila oči aby v nich udržala slzy.
„Ako chceš. Ale neublíž mu veľmi. Nech už chceš urobiť čokoľvek.“ Zodvihla zrak a upriamila ho na Liama. V jeho úprimných hnedých očiach sa odrážalo isté sklamanie, ale aj rešpekt. „A nezabudni, že ťa budeme mať všetci radi. Nech už spravíš čokoľvek,“ zopakoval poslednú vetu a otočil sa na odchod.
„Liam?“ zastavila ho ešte. Pootočil hlavou a pozrel na ňu cez plece. „Len... mu povedz, keď už bude po tom všetkom... že ho milujem. A stále budem,“ Preglgnutím sa snažila zbaviť obrovskej hrče, ktorá jej navrela v krku. Liam prikývol a odišiel. Otočila sa do veľkého apartmánu, ktorý spolu Liam a Niall zdielali. Delil sa na tri izby. Prvá, tá v ktorej momentálne stála, bola niečo ako hala a obývačka v jednom. Bola v nej veľká sedačka, konferenčný stolík a plazma. Ostatné dve izby boli spálne. Nakukla do prvej a hneď vedela, že vošla do tej správnej. Prešla okolo manželskej postele, na ktorej boli rozložené veci, položená gitara. Jemne sa dotkla malého vankúšika s ich spoločnou fotkou. Hrča v krku sa opäť zväčšila. Pri spomienkach, ktoré sa jej vybavili jej ruka vyletela ku krku. Prstami sa dotkla strieborného prívesku, ktorý jej daroval na Valentína. Prešla po tenkej retiazke, odopla ju a položila na vankúš. Odtrhla zrak od týchto jednoduchých symbolov ich lásky a prešla k oknu. Boston. Dosť veľké a čulé mesto. Dokázala by tu žiť? Možno. Premýšľala už nad hocičím, len aby nemyslela na to, čo sa chystala urobiť.
„Vicky? Vick, zlatko, čo tu robíš?“ začula odo dverí naradovaný hlas a smiech. Stisla pery do tenkej linky a otočila sa. Niall sa k nej blížil len v uteráku s mokrými vlasmi a naradovaným úsmevom. Keď však zbadal jej pohľad, jeho večný úsmev pohasol. „Zlatko, deje sa niečo? Prečo si sem tak neohlásene prišla?“ Zhlboka sa nadýchla, pozrela do tých najkrajších očí, ake poznala a urobila to. To, vďaka čomu, už nič nebude také, ako predtým.

39 komentárov:

  1. ako som si prečítala tvoj "príslov" tuším, že sa rozídu.. prosím, vyvráť môj názor! prosím prosím :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. prepáč zlatko... :( ale nemôžem to urobiť..

      Odstrániť
    2. nie nie nie nie nie! dievča moje najdrahšie, ja si ťa nájdem! prehľadám celé Slovensko ak sa rozídu! :-* :D potom ťa objímem a uškrtím :) neurob to, darling.. nerozdeľuj.. alebo.. fajn, ale musíš mi sľúbiť, že bude udobrovací sex! :D prepáč, ale bez toho to nejde.. :D

      Odstrániť
    3. zlatko...ty mi asi čítaš myšlienky, však? :D pretožee..ono to bude :D tak ako si to tu v podstate napísala :D ale nebude to celkom tak :D ale joj, veď uvidíš :-*

      Odstrániť
  2. bude ešte dnes pokračovanie? :P

    OdpovedaťOdstrániť
  3. co urobila ? .O nenatahuj naaas )

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Prosím ta kedy bude dalšia čast ??? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zatiaľ som nekomentovala ani jednu časť z tejto užasne vymyslenej povieky,len som s obdivom čítala! Ale toto sa nedá nepochvaliť! DIEVČA TY MÁŠ TALENT! jajajaaj..klobuk dole :) každý deň pozerám či niečo nepridáš lebo toto sa fakt oplatí čítať.:) sama som zvedavá ako toto všetko dopadne a čo ešte fantastického vymyslíš :) máš odomňa veľmi veľký obdiv!!:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem veľmi pekne :) tak, úprimne dúfam, že ten môj záver poviedky a celkovo to všetko, čo nás ešte čaká, sa vám bude páčiť ;)

      Odstrániť
    2. Tak mne osobne sa doteraz páčili všetky časti poviedky,a myslím si že to tak ostane, a hlavne že si natoľko skvelá že zase vymyslíš niečo peckové čo všetkých dostane ;)

      Odstrániť
    3. wow, ďakujem veľmi pekne :) naozaj si to vážim :)

      Odstrániť
  6. Ivi..hááá.. pokračovanie zajtra? a ja sa mám učiť teraz na skúšku fúú.. zaujimavé..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slniečko, samozrejme, že zajtra ;) viem, viem, bude držať palce zajtra! :)

      Odstrániť
  7. len nech sa rozidu a budu chvile udobrenia haha! :D supeeer. Harlow

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D :D :D :D myslíš, že budú chvíle udobrovania? :D

      Odstrániť
  8. nie toto nerob prečo to vždy tak odporne usekneš nenávidím ťa a pri tom tak dokonale píšeš! určite sa rozídu ,ale však sa potom dáju ešte do kopy!! VŠAK!!! prosiiim spar to tak ja už nechcem plakať od smutku,ja chcem plakať od štastia!! a nemohla by si tu časť daž uť dneska O:) ina kedy si tuto časť dla alebo mne naskočila až 19:45 a to som sa sem pozerala každu volnu chvilu ! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. prečo to tak robím? :D aby som vás mohla čo najviac ponaťahovať :* :D no, uvidíme, či sa dajú dokopy :) fu, prepáč, nemôžem ešte sa mi treba učiť fyziku a to nestíham :( prepáč.. tak dala som ju okolo pol 8 :)

      Odstrániť
  9. ty si zláá! zase si nenapíala, čo bude :/ bojím sa toho,.. a slzy stekajú...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zlatko, zdá sa, že ty to vieš..čo bude, keď plačeš..:/

      Odstrániť
    2. nechcem to vedieť, nemienim si to priznať..

      Odstrániť
  10. Ne, ne , ne , ne , ne proč to děláš?:D Proč to takhle natahuješ.:DD Už takhle z toho mám nervy a ty to ještě takhle natáhneš. Ale krásné jen doufám že se spolu nerozejdou. Můžou jenom možná nachvilku, ale pak zase k sobě jinak to prostě nejde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prepac :-( :-D :-D ale ked mna to tak baviiii ;-) :-D ale tak uvidite ako to medzi nimi bude ;-)

      Odstrániť
  11. ach joj..to nie..bojím sa.. ani ja to nechcem vedieť..len, dufam že mu fakt moc neublíži..:( nech tu je už dalsia čast.. je to geniálne..

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Uf zase napínavý diel ....už aby bolo zajtra... každý deň sem chodím a dívam sa či si nepridala ďaľšiu časť. Toto sa vážne oplatí čítať jeto fantastické a normálne sa na to teším keď vidím ,že ďaľšia časť je na svete .. keď čítam niekedy tie tovje napínavé chvíle tak mi normálne buší srdce,že čo sa stane ... Máš naozaj obrovský talent :-) *Michaelle*

    OdpovedaťOdstrániť
  13. :( ja mám normálne chuť plakať... viem si to predstaviť celkom živo. Niall v uteráku, Vickyn výraz... ách, Iv čo mi to robíš? :((( Niallko najkrajší najsamlepší najúžajneší atď atď :) ... nechcem sa opakovať, ale musím. Je to dokonalé ako vždy. :D :) ja len dúfam, že spolu prečkajú toto búrlivé obdobie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ivuska moja ja ta raz zahlusim za toto tvoje, vecne to vediet ukoncit v tom najnapinavejsom :) my to mame ako tu teraz do zajtra vydrzat?? nika :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. vau..ako vidim tak z toho bude rozchod..ja som triasla ze co sa bude diat! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  16. prosiiim nerob to :(:(:( nech sa nerozidu premna zamna nech mu vsetko povie co sa stalo na tom vecierku a nech to niall pochopi len nech sa nerozidu :(:(:(:(:(

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Nooo tak jako :OOO ja se tak tesila kdyz sem si vsimla ze uz tu jsou 3 nove casty po tve dovolene a ty mi to tady ustrihnes :O :D :D jako ja to tady ctu , uz usinam protoze je dlouho ale nejdu spat protoze to chci precist a ty mi to takhle useknes :D :D :D Doufam ze to sem zitra das nebo te pres Twitter nebo Fb zaskrtim :D :D :D ale ne to bych nemohla :D by si pak uz nemohla psat dalsi casti xD <3 <3 <3

    OdpovedaťOdstrániť
  18. aa kde je pokačovanie! :D po škole som šprintovala ale asi bude až večer,však! :/

    OdpovedaťOdstrániť
  19. daj už dalsiuuuuu :( prosíím..

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Bude dneska ďalšie ?

    OdpovedaťOdstrániť
  21. bude dneska dalsiaa? :(

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Je to úžasné!celú noc som nespala a čítala som 46 častí!! smiala som sa..plakala som....ach proste výkyvy nálady ako nikdy predtým! ja neprežijem ak si dnes neprečítam ďalšiu časť! dievča,charakterizujem ťa jedným slovom-talent!

    OdpovedaťOdstrániť