Forever young 50.

Takže, ktoré z vás mali pravdu? :) Bolo ich dosť veľa, takže sa mi to tu nechce vypisovať :D Ale boli ste to tie, ktoré si mysleli, že sa tam ukáže Niall. No to, ako to všetko dopadne sa dozviete až v ďalšej časti :-* 



S kapucňou na hlave, prevesenou taškou cez plecia vykročila do hmlistého dňa. Ráno musela samú seba presviedčať aby vôbec vyšla z domu. Sľúbila si predsa Tanyi, že tam budeš! Je to jej oslava, ty si jej najlepšia priateľka!, kričala sama po sebe vo svojej malinkej izbičke. Sľúbila to, musí teda sľub dodržať. A tak teraz kráčala londýnskymi ulicami nasiaknutými mestským smogom a výparmi z áut. Neznášala ten ťažký pach, no zároveň milovala prechádzky v takomto počasí. Našťastie k Tanyi to nemala ďaleko. Po polhodinke ustavičnej chôdze už zvonila na dvere jej domu, v ktorom žila s rodičmi. Okrem toho, mala ešte byt v centre, kam si vodievala Harryho.
„No hurá, že si tu! Ešte mi treba pomôcť nachystať stoly!“ vykríkla Tanya a tým vytrhla Vicky zo zamyslenia. Bez odpovede vošla cez dvere do rozľahlej siene a prešla až do miestnosti, ktorá kedysi bola obývačkou. Teraz sa však zmenila na obrovskú sálu, ktorú po stranách okolo stien lemovali stoly pripravené s jedlom a nápojmi, uprostred miestnosti sa tým vytvoril priestor, ktorý by mal zjavne slúžiť ako tanečný parket. Celá izba bola vyzdobená balónami, na zemi boli pohádzané konfety a zo stropu visel namiesto mohutného lustra veľká discogula. V rohu miestnosti, vedľa veľkého francúzskeho okna, ktoré viedlo na záhradu, sa týčil DJpult a dve obrovské repráky. Nad nimi vysel menší stroboskop.
„Kto bude DJ?“ opýtala sa do priestoru ešte stále hľadiac na tú profesionálne vyzerajúcu aparatúru.
„DJ Malik,“ ozval sa spoza nej mužský hlas. Vicky od ľaku nadskočila a otočila sa. Opierajúc sa o stenu sa na ňu usmieval Harry. „Ahoj Vicky,“ jeho úsmev sa ešte rozšíril.
„Ahoj.. Harry,“ zašepkala nervózne. „Kde je Tanya?“ opýtala sa okamžite, len aby sa mohla od neho dostať čo najďalej.
„V kuchyni. Máš jej ísť s niečim pomôcť,“ ukázal za seba na hnedé odsúvateľné dvere, z poza ktorých sa ozýval rachot. Vicky vďačne prikývla a rýchlim krokom prešla okolo neho.

„Vickyyyyyyyy!!!“ začula Tanyin krik a položila stoličky, ktoré práve niesla, doprostred provizórneho tanečného parketu.
„Čo je?!“ zvrieskla, aby ju Tanya na poschodí počula.
„Choď pomôcť Harruškovi, nesie ešte nejaké veci z auta!“ Otrávene prevrátila očami, stoličky nechala tam, kde ich zložila a vyrazila k dverám. Naštvane ich rozrazila práve vo chvíli, keď sa ich Harry s plnými rukami snažil otvoriť.
„Vicky, ty si moja záchrana,“ usmial sa a podal jej pri tom jedno z vreciek s plechovkami, ktoré niesol.
„Čo si to bol ešte nakúpiť?“ vyzvedala a hľadela do vrecka.
„Plechovkové pivo. Zayn nechce tvrdý alkohol, vyžiadal si pivo, tak som mu ho narýchlo ešte išiel kúpiť,“ zazubil sa spoza vrecka. „Ale to bola len zámienka. V skutočnosti som bol po Tanyinu tortu,“ šepkal.
„Nemusíš šepkať, je v kúpeľni, nepočula by ťa,“ upozornila ho, no aj ona len šeptom.
„Ale stav sa, že počula! Ona keď chce počuje všetko!“ hodil na ňu veľavýznamný pohľad.
„Hej vy dvaja! O čom sa to tam rozprávate?“ Tanya stála na vršku schodiska a s rukami v bok ich sledovala.
„Ja som ti to vravel,“ naznačil Vicky ústami a zasmial sa. „Ale nič zlatíčko,“ hodil nevinný pohľad k schodom a vyrazil radšej do kuchyne.
Čas sa pomaly blížil k tretej hodine, prípravy a úpravy domu finišovali a hostia začínali prichádzať.
„Vicky! Zvonček!“
„Veď už idem!“ vykríkla naštvane. Tanyino komandovanie jej už začínalo vážne liezť na nervy. Nechala fľašky tak, ako ich pripravila na stôl a vyrazila k dverám. Nahodila falošný úsmev a otvorila. Jej úsmev však povädol, keď jej došlo, kto pred ňou vlastne stojí.
„Ahoj Vicky,“ ozval sa ako prvý dochaplný Liam. Usmial sa a čakal na odpoveď.
„Ahoj...,“ zašepkala. „Vlastne ahojte,“ opravila sa okamžite. „Poďte ďalej,“ odstúpila sa z dverí a nechala Liama, Zayna a Louisa aby vošli spolu so svojimi polovičkami.
„Vicky, tak dávno som ťa už nevidela!“ smutne na ňu hľadela Danielle. „Prečo si sa neozvala? Už nás nemáš rada?“
„Nie, Danielle, stále vás mám rada...a veľmi,“ šepkala so sklonenou hlavou. „Len som sa bála..“
„Bála?“ vyjavene na ňu hľadel Louis. „Mrkvička, to čo sa stalo, stalo sa. Bolo to od teba kruté, ale keď si to tak cítila. Neboj sa, blondiačik sa z toho časom dostane,“ objal ju a pobozkal do vlasov. Následne ju začali objímať všetci.
„Takže sa na mňa nehneváte?“ opýtala sa a utrela si slzy.
„Nie,“ opäť ju objal Liam. „Je to medzi vami a som si istý, že vy dvaja si to raz vyriešite.“
Kiežby...pomyslela si smutne. Nechcela však ani pomyslieť na to, že by sa dostala do Niallovej blízkosti. Uviedla teda prvých hostí k hostiteľke, darčeky, ktoré priniesli poukladala na stôl a ďalej sa venovala rozrobenej činnosti. Ako čas bežal, ľudia prichádzali a Vicky stále behala po dome, nezastavila sa ani na chvíľu.
„Počkaj, pomôžem ti,“ usmiala sa na ňu Danielle, keď videla ako sa Vicky trasú ruky pri nalievaní šampanského. „Vidím, že Tanya si z teba spravila otroka.“
„Dá sa to tak povedať,“ zasmiala sa. „Ale aspoň to zamestnáva moju myseľ a nepremýšľam o svojom živote.“ Danielle neodpovedala, len jej hľadela priamo do očí. „Dan? Môžem sa ťa niečo opýtať?“ opýtala sa nesmelo hľadiac do tých úprimných hnedých očí.
„Samozrejme.“
„Ako...,“ začala, no nevedela pokračovať. Zatvorila oči, zvesila plecia a musela to predýchať. „Ako to zniesol Niall?“
„Chceš vedieť krutú pravdu alebo sladké klamstvo?“ opýtala sa. Nečakala ani na odpoveď a pokračovala : „Po tom, ako si sa vrátila naspäť domov mi Liam volal. Povedal mi všetko čo sa stalo a úprimne, dosť som aj chápala prečo si sa rozhodla tak, ako si sa rozhodla. Ale keď mi Liam povedal, v akom je blondiačik stave... ja nechcela som tomu uveriť. Ale uverila som, keď som za nimi prišla. Ten chlapec sa veľmi zmenil odkedy nie je s tebou.“
„V čom sa zmenil?“ opýtala sa potichúčky.
„Pamätáš si toho stále usmiateho blondiaka s veselou náladou a blánivým smiechom?“ opýtala sa, na čo Vicky prikývla. „Tak ten je preč. Namiesto neho je blondiak s flegmatickým výrazom v tvári, ktorý nerobí nič iné len sa zatvorí do svojej izby a večne hrá na gitaru. Ver mi, že už mi to lezie na nervy! To proste nie je Niall, to je niekto, koho zo srdca neznášam!“ pokrútila hlavou. „Mala by si s tým niečo robiť Vicky.“
„Ja?“ opýtala sa prekvapene. „Prečo by som s tým niečo mala robiť..“
„Pretože ho miluješ a netvrď mi, že nie. Všetci veľmi dobre vieme ako si to znášala ty, Tanya nám to povedala.“
„Hm... som veľmi rada, že za mojím chrbtom rozpráva o mojich problémoch,“ tresla s fľaškou o stôl, až sa poháre rozdrnčali.
„Nehnevaj sa na ňu, nemyslela to zle. Ale proste...obaja sa trápite, keď nie ste spolu. Tak prečo vzdoruješ niečomu čo je úplne jasné? A to tomu, že sa obaja milujete!“
„Tak prečo nespraví niečo on? Prečo práve ja?“
„Pretože on, narozdiel od teba, si myslí, že ho už nemiluješ. Že ho už nikdy v živote nechceš vidieť, že si šťastná takto.“
Danielle mala pravdu a Vicky to vedela. Lenže problém bol v tom, že ona sa obávala toho najhoršieho. Bála sa, že Niallova reakcia by bola pre ňu veľmi zlá.
„Tak poď, poroznášame tie poháre lebo Tanya nás ukameňuje,“ usmiala sa Danielle a na tácničku si položila prvých päť pohárov. Ako pravá čašníčka nadvihla tácku nad hlavu a predierala sa davom. Vicky sa pousmiala a nasledovala jej príklad.

„....takže na Tanyu! Všetko najlepšie miláčik,“ Harry pobozkal Tanyu a uhol sa Louisovi, ktorý do miestnosti dotlačil na vozíku obrovskú tortu. Bola jednoduchá, v tvare štvorca, no na vrchu nebola len taká obyčajná poleva či ozdoba. Vrch torty, kde zvyčajne býva čokoládova poleva, sa teraz škerili Harry s Tanyou. Áno, Harold dal na narodeniny svojej priateľke tortu s ich podobizňou. To by nebol on, keby nevymyslel niečo netradičné. Tanya s rozžiarenými očkami rozkrála tortu, popri tom jej chalani spievali Happy Birthday a každý na okolo sa smial. Dokonca aj Vicky. Po dlhej dobe sa konečne od srdca zasmiala. Zábava sa rozbehla do plného prúdu, alkohol sa lial, jedlo sa míňalo, hudba sa ozývala na celý dom. Po prá hodinách bola Vicky už poriadne opitá. Sedela na malej pohovke spolu s Danielle a spoločne popíjali už asi tretí pohár vodky s džúsom.
„Keď ma takto Liam uvidí zabije ma,“ pokrútila tanečníčka hlavou a odpila si.
„A kde vlastne je?“
„Hmm...netuším,“ odvetila a zasmiala sa. V tom zazvonil zvonček.
„Niekto zvoní, pravdepodobne neskorý hosť,“ oznámila Vicky a už sa dvíhala.
„Vieš čo, idem tam ja,“ postavila sa Danielle a vykročila do haly. Vicky iba pokrčila plecami a zviezla sa opäť na sedačku.
„Ahoj, nejdeš si zatancovať?“ sklonil sa k nej nejaký chalan. Vicky odrthla zrak od svojho pohára a uprela ho chalanovi do očí. Modré. Sýto modré.
„Jasné,“ odpovedala pohotovo, chytila sa podávanej ruky a s úsmevom sa oddala tancu.

„Ktože to bol?“ opýtala sa ju Dan so skúmavým pohľadom, keď si k nej zničená prisadla.
„Netuším. Meno som sa nedozvedela,“ zasmiala sa. „Idem si po ľad do pohára. Chceš niečo z kuchyne?“
„Nie ďakujem,“ odvetila a Vicky sa postavila. Pretlačila sa okolo neznámeho páriku, ktorý si vymieňal vzorky tekutín pri dverách vedúcich do kuchyne. Vošla, zatiahla ich za sebou a prešla k mrazničke. Prázdny pohár si položila na linku a vhodila do neho štyri kocky ľadu z nádobky. Nádobku vložila naspäť do mraziaka a vyrazila k dverám. So sklonenou hlavou pozorovala svoje lodičky na opätku a voľnou rukou si upravovala nazberkanú sukňu. Pomaličky sa blížila k dverám, keď do niekoho narazila.
„Och, prepáč,“ vyletelo z nej. Zodvihla hlavu a zarazene ostala stáť. Keď sa jej oči stretli s tými modrými pohár s ľadom jej vypadol z ruky a roztrieštil sa o podlahu na márne kúsky.
„Ahoj Vicky.“ Ten úsmev, ten hlas. Tá vôňa, farba očí. Tieto drobnosti, ktoré robili tohto človeka pre Vicky dokonalým, teraz trhali na kusy jej vnútro. To, aká radosť ju zaplavila, keď si uvedomila oproti komu stojí, bola nič proti bolesti, keď si uvedomila, že sa jej to nesníva.
„Ahoj Niall,“ zašepkala.

26 komentárov:

  1. OMG OMG OMG!! Som napätá :O :D PERFECT!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krásna nádherná dokonalá :) ooch uz len aby tu bola dalsia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dommy_xxx:Are you fucking trying to kill me??!!Prosím prosím ďaľšiu!!..na kolenách prosím..skvelé úžasné perfetkné!!Ďaľšiu!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Omg.. To je také napínavé ale krásne.. Kedy bude dalšia časť?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Úžasné, dokonalé.. prosím další co nejdřív :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ďalšíúúú :D barbor

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Neskutočné perfektné !!! :) nádherné !!- Michaelle

    OdpovedaťOdstrániť
  8. kedy bude dalšia??:Dneviem sa dočkať:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dokonaléé,dokonalé a ešte raz dokonalé ♥♥ Konečne sa stretli :) Ani si nevieš predstaviť ako už chcem aby boli spolu ! :/ ;) A verím že to tak aj bude ;) Nemôžem sa dočkať pokračovania:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nedýcham :D Chceš aby som chytila infarkt? :O :D Ale nie KONECNE sa stretli... Ja na tejto stránke budem každú minútu a budem prvá čo si prečíta novú časť :DD Geniálne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. fuc*ing beautiful!!! fuc*ing exciting!!!..... yeah honey, that's it :))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ohh nie dalsiuuuuuu prosim ja nevydrzim
    !!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Olalááá :D No teším na dalšiu :) :O -Mims

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Are you kiddin me?!?? v takomto momente to stopneš?!? :D wáááá :D to nemyslíš vážne :D ale šupito ďalšiu kapitolu, leb ma kántne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  15. ty vole ,ty vole!!!!!!!!!!!!!!! promiň ale jinak to nešlo vickino pokus se to posrat a já se zabiju!:DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Úžasne píšeš :) proste wau ja nemám slov :) Potešila by ďalšia časť :D Inak aj ja píšem príbeh, tak ak by si chcela prečítaj si. Bola by som rada keby si ju posúdila :) http://mystories-onedirection.blogspot.com/2012/04/i-should-have-kiss-you-1.html

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Dokonalé!musím ti říct,že jsi vážně úžasná!Já bych toto pravděpodobně nikdy nedokázala napsat.Úžasné příběhy píšeš, opravdu.Úžasná část.Těším se,kdy dáš další ;) :))

    OdpovedaťOdstrániť
  18. kokos napatie jak nikdy.. :O ale je to nádherné, kokos.. nech je tu už dalsia!! :) kedy bude? :) prosíím, ak sa ti podarí čím skorej, prosím :) skus zajtra :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. wow,wow,wooow!! Raz ma zabijes :O.Neskutočne úžasné a
    hlavne napínavé. Taký talent mať! fuuu! klobúk dole :)))
    CHCEME ĎALŠIU!! ;D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. ty kks...dnes celý deň čítam tvoju poviedku a je to fantastickééé!!! pri volaktorych dieloch ma išlo poraziť...krááásne opísané situááácie,proste niečo úúúžastnéé...
    P.S.: dievča ty si zo mňa robíž srandu?!?!?! :D v takejto časti to stopnúúť??? prosím prosím,ryýchlo pridal dalsiu lebo ma sai porazi....a táto časť bola úúúžastnáááá...
    P.P.S.: dáš tam ten udobrovací sex ????? :D :D :D
    Elle :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. aaaa :D opakujem :D skvelé to je, ale takýto moment? Iva? :D seriously? :*

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Je to PHENOMINIALL!! :O sánka dolu! pecka!

    OdpovedaťOdstrániť
  23. najlepšiáá...nezaspím :) rýchlo dalsiu ! o.O

    OdpovedaťOdstrániť