Forever Young - Epilóg.


                                                               ** O ROK **

Vystúpila z auta, vybrala tašky a zamierila ku vchodu. Otvorila, vstúpila do obývačky kde spustila tašky na zem.
„Pfúú,“ vydýchla, rozvalila sa na gauči a zapozerala sa pred seba. Pohľad jej spočinul na poličke s fotografiami. Pousmiala sa. Ako rýchlo to všetko ubehlo. Malý Liam už tak celkom malý nie je, všade behá, vypytuje sa na rozličné veci a užíva si detstvo tak ako každé dieťa. Prešla očami z fotiek Liama Nialla na fotky z ICH svadby. Aký to bol len úžasný deň. V súkromí, v tichu, v jej rodnom štáte, len najbižší priatelia a rodina. Pousmiala sa. Vtedy jej hlavne tak nevytŕčalo bruško. Jemne prešla po dosť vypuklom bruchu a so zatvorenými očami spomínala na chvíle, keď spolu s manželom vymýšľali ako sa malý drobček bude volať.

„A čo takto Nela?“ opýtala sa s neskrývaným záujmom.
„Nela?“ zopakoval a Vicky podľa tónu zistila, že toto meno sa mu nepáči.
„Dobre, to nie je vhodné meno,“ ustúpila.
„Vieš, že ja by som bol najradšej keby sa volala po tebe,“ usmial sa a jemne ju pohľadil po líci.
„Viem, ale aj ty vieš, že mne sa to nepáči,“ vyplazila na neho jazyk.
„Dobre, ideme hľadať ďalej,“ povzdychol si. „A čo Mia?“
„Mia?...hmm...skús si to skombinovať s priezviskom. Neznie to čudne?“ ohrnula nosom. Nechcela aby jej dcéra mala v škole problémy s tým, že by si z nej iné deti robili srandu kvôli menu.
„Tak ja už neviem,“ rozhodil nešťastne s rukami. „Vieš čo? Čo keby sme to nechali tak? Nech meno vyberú chalani?“ pousmial sa. A Vicky sa tento nápad pozdával.

Keď si spomenula na mená, ktoré vybrali chlapci jej nenarodenej dcére, vyprskla smiechom. Louis navrhoval tradičné meno Mrkvička, Zayn navrhoval – podľa neho – nádherné meno Zaynnie, a Harrold s Liamom sa priklonili k Louisovej variante a jeho Mrkvičke. Vicky vedela, že od týchto bláznov nemohla očakváť žiadne normálne meno, no Mrkvička Zaynnie jej prišli ako vážne šialené mená. Nakoniec sa s manželom zhodli na tom, že meno vyberú až keď sa narodí. Vraj tak to bude najlepšie. A termín pôrodu sa pomaly ale isto blížil...

„Zlatko?“
Strhla sa zo spánku.
„Miláčik už si doma? Prečo si mi nevolala? Povedal som ti, že keď budeš odchádzať máš mi zavolať, aby som ti prišiel pomôcť s taškami. Vieš čo ti hovoril doktor. Nemáš sa priveľmi namáhať, veď pokojne ti mohla prasknúť plodová voda...“
„Niall,“ zastavila ho a pošúchala si ešte zaspaté oči. „Nie som predsa imobilná, dokážem ešte zobrať pár tašiek do auta. Nemusíš sa o mňa tak bá...“ nestihla dopovedať, keď sa prehla v páse pod obrovským kŕčom. Cítila ako jej po nohách steká teplá tekutina, ako sa malá v bruchu obracia.
„Zlatko?!“ Niall k nej vystrašene pribehol.
„Musíš... ma... odviezť...“ funela. „Praskla mi... voda...“ zviezla sa na operadlo a zhlboka dýchala. Zahmlievalo sa jej pred očami od bolesti, no vedela, že musí ostať pri vedomí. Kontrakcie naberali na obrátkach, boli čoraz častejšie a bolestivejšie. Videla ako Niall odbehol s veľkou taškou, v ktorej mala veci do nemocnice von, ako pribehol naspäť, zodvihol ju na ruky a odniesol do auta.

*Niall*
„Niall, kľud,“ upokojoval ho už asi po tisíci krát Louis.
„Ale nie je tam už nejako dlho?“ zúfalo sa na neho díval.
„Nie, nie je. Je normálne keď pôrod trvá aj niekoľko hodín. El rodila dvojčatá takmer štyri hodiny,“ hrdo vyhlásil. Nialla to však nepresvedčilo. Stále mal pocit, že jedno z jeho dievčat nebude v poriadku.

Po takmer dvoch stresujúcich hodinách vyšiel zo sály Vickyn doktor.
„Pán Niall Horan?“ Zastavil sa pri pätici mladých mužov, ktorý sedeli na kožených kreslách. Niall sa okamžite postavil a pribehol k nemu. „Gratulujem vám, máte krásnu dcérku.Chcete ju vidieť?“ pousmial sa doktor. Niall zvýskol šťastím a od samej radosti objal prekvapeného doktora.
„Áno, chcem ju vidieť,“ radostne sa usmial. Nasledoval doktora po chodbe k miestnosti s novorodeniatkami.
„Toto je vaša dcérka,“ doktor ukázal na malý klbček zababušený v perinke. Zlepené vlásky, zatvorené očká, malinký noštek. Toto je jeho dcéra. Pre neho druhá najdôležitejšia žena na svete. „Pani manželka však nestihla povedať jej meno, tak sa pýtam vás.“
„Vicktoria,“ odpovedal bez rozmýšľania. Až po chvíli mu však došlo čo doktor povedal. Pani manželka však nestihla povedať jej meno. „Počkať, čo ste to povedal?“ odtrhol zrak od dcéri a vystrašene sa zahľadel na doktora. „Čo je s mojou Vicky?“ naliehal.
„Pán Horan upokojte sa. Vaša manželka prešla náročným pôrodom a momentálne je v umelom spánku nakoľko bola príliš vysilená.“
„Ale... ale..“ zmätene sa obzeral okolo seba. „Bude v poriadku?“
„Áno bude. Teraz však potrebuje oddych. Keď chcete odvediem vás za ňou.“ Pokynul rukou a už vychádzal z miestnosti. Niall ho s ešte stále vyplašeným pohľadom nasledoval cez chodbu, okolo chlapcov, ktorý ich zmätene sledovali, až na lôžkové oddelenie. Doktor otvoril jedny z dverí a naznačil Niallovi aby vošiel.
„Nebuďte však dlho,“ upozornil ho a zatvoril dvere. Niall prešiel okolo postele, kde Vicky nehybne ležala. Sadol si na stoličku vedľa nej a sledoval ako jej prístroje pomáhajú dýchať. Slzy mu tiekli po lícach, no nevedel či od samotnej radosti, že sa mu narodila dcéra alebo od strachu, že príde o svoju úžasnú manželku.
„Vicky..“ zašepkal a jemne jej prešiel prstami po líci. „Milujem ťa najviac na svete. Ďakujem ti za nádhernú dcéru, za skvelého syna. Ale ďakujem ti hlavne za to, že vôbec si. Nikdy v živote ťa neopustím...“ šepkal jej aj keď vedel, že ho nepočuje.

21 komentárov:

  1. dúfam, že budem prvá.. Iva, je to dokonalé.. žiadne iné slovo by tvoju poviedku nevystihovalo viac.. je neskutočné, ako dokážeš kombinovať slová, vety.. ako dokážeš opísať pocity a situácie.. ja.. ja nemám slov.. strašne som sa tešíla na každý nový diel.. a toto.. vedela som, že to skončíš "neukončene", ale nenapadlo ma, že tak ukončíš aj epilóg..
    každopádne.. nádherné, krásne a ostatné slová sú podľa mňa málo pre túto poviedku..
    dúfam, veľmi dúfam, že budeš písať ďalej, pretože ti to ide a ja milujem tvoje písanie.. a nemyslím si, že som sama :)
    obdivujem ťa, žienka :) si skvelá :) síce ťa nepoznám osobne, ale týmto som si istá.. love yooou! so much! ♥ xx

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ooooo Bože :O dočkala som sa! a skončilo to síce inak ako som očakávala ale páči sa mi to :) iba mi tam chýba tá scéna ako Niall zareaguje na maleho Liama Nialla :D ale je to super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. wáááu úplne nádherný koniec, prekrásne si to napísala, klobúk dole ♥ celý príbeh nádherný, úžasný, veľmi som si ho zamilovala :*

    OdpovedaťOdstrániť
  4. na toto sa oplatilo počkať :) je to úplne nádherné..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ivka! :) Ty píšeš úžasne..ba ešte viac! :) Škoda že to skončilo...Bolo to perfect,perfect,perfect...Veľmi som sa tešila na epilóg...:) Nádhera...:))) :* Dúfam že ešte niekedy budeš niečo písať! :) *Maťula

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ivka, ja som sa pri konci rozplakala... Nečakala som, že to ukončíš takto. Lebo teraz sa cítim ako ten Horan, smiať sa alebo plakať? :D
    V prvom rade ti chcem poďakovať za príjemné mesiace pri tejto poviedke, píšeš prenádherne a dúfam, že nás potešíš neskôr ďalším novým príbehom, ktorý mi bude tiež trhať dych, vďaka Iv a pekne si teraz uži prázdniny :))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Až mi slzy vytryskli. Proste absolútne, najúžasnejšia poviedka spolu s London a More than this. Teším sa na ďalšie príbehy :)
    Takže, klobúk dole pani spisovateľka
    -Saa-

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Každý jeden deň , doslova každý som chodila kontrolovať ši si náhodu nepridala Epilog , až mi poskočilo srdce keď som ho tu zbadala ... tak hrozne pri ňom plačem . Dojalo ma to pretože som tú poviedku prežívala do poslednej vety a stotožňovala sa s postavami ... je to až príliš krásne na to , aby som to vyjadrila slovami . Veľká poklona za to ako dokážeš všetko opísať do posledného slova . Som síce smutná že to skončilo a že to skončilo "tak" ako to skončilo ale zároveň sa teším na novú ( PEVNE dúfam že bude ) ! A veľmi oceňujem vec , ktorú si pri konci spravila . Neukončila si príbeh tak , ako sa končia pri iných poviedkach . Urobila si príbeh jedinečným ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Wow Ivy, dokonalé...na tento epilóg som sa tešila ako blcha, keď som ho tu zbadala,skoro som sa od šťastia zbláznila:) pri vete:Pani manželka však nestihla povedať jej meno. som prestala dýchať...celé je to dokonalá poviedka, niečo nádherné :)
    Eli:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tento príbeh mi prirástol k srdcu :) Jedným slovom DOKONALOSŤ :) Mať taký talent ako ty...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Děláš si srandu?:O Páni! WAU♥ myslím, že líp by to nenapsal nikdo! NIKDO! je to krásné, opravdu!♥

    OdpovedaťOdstrániť
  12. IV!!!!! Normálne ľutujem, že som bola na dovolenke a Tanya ti stihla zanechať komentár ako prvá :D :D ale koniec koncov, každý komentár hovorí o tom istom a to jest-aká si úžasná, že si dokázala napísať niečo takéto skvelé a krásne... ty dobre vieš, že túto poviedku milujem od samého začiatku... každý deň som preklikávala či si náhodou nepridala Epilóg a teraz keď som si ho prečítala som strašne rada, ale aj smutná, pretože viem, že už nebude žiadna ďalšia časť :) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. DOKONALE , FENOMENALNI no proste BOMBA !!! Ted musim ukrast par slov jedne holcine z predchozich komentu ale take MOC MOC MOC dekuji za mesice s tebou a povidkou pri kterych se mi tvorila husina po celem tele , pri ktre e sem se smala i plakala a hlavne sem si na tobe utvorila zavislost xD byla si jako droga [( jako moje osobni znacka heroinu :D ..) PROMIN jsem fanda Twilight a nemuzu si to odpustit :D ]
    Takze to bylo naprosto uzasne a jen mi slib ze bude dalsi povidka a hlavne ze mi na FB odpovis jestli Vicky prezila a je to HAPPY END :´D ♥ ♥ ♥ ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Je to úžasné, dokonalé nemám slov :) :D ... prosím ťa bla by som rada keby si si prečítala moju povieku http://pusalenka.blog.cz/ .

    OdpovedaťOdstrániť
  15. waaa :d nadherapri tej predchadzajucej casti som normalne plakala :D no nech uz je dalsi pribeh :D na to ze tento blog poznam 2 dni je az prilis uzasny

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Aa...až teraz som si všimla epilog...a musím užnať....bolo to dokonalé...celá story, celé som to prežívala a teraz, dnes, práve na výročie 1D som našla epilog....neskutočne si ma potešila....dúfam že ešte napíšeš nejakú story, a ak hej, určite tá story bude rovnako dobrá ako táto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. uplne genialne to je aj setky tvoje casti ked som to citala som mala husiu kozu po rukach :D

    OdpovedaťOdstrániť
  18. užasné,dokonalé ten koniec bol perfektný celá poviedka bola perfektná....skvelé :D
    Mischel

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Proste krásne dokonalé celá poviedka. :) Najlepšia akú som čítala s Niallom :D

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Omg ja plačem... toto sa nestáva často a už vôbec nie pri príbehoch. prečo som sa o tomto blogu nedozvedela skôr? :/ ale som rada, že som sa tu nejakou náhodou dostalo :) lebo tento príbeh je úžasný. abo on nie je úžasný ale DOKONALÝ! a ešte tie posledné častí ako si ich od seba oddelila. tam som tak plakala keď mu to hovorila. myslela som si, že sa mi nestane, že budem plakať pri príbehoch. no tebe sa to podarilo ako prvej. :) čas strávený čítaním tohto príbehu vôbec neľutujem :) proste som sa niekdy vedela vžiť do jej situácie :) neviem či si toto prečítaš, ale budem rada ak áno. :) proste musela som to napísať. teraz sa idem pustiť do tvojho ďalšieho príbehu. určite bude dokonalý ako tento. :) Zbožňujem ťa(aj keď ťa nepoznám) aj tento príbeh a ďalšie tiež. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Toto je jedna z najdokonalejších poviedok aké som kedy čítala! Ivka máš veľmi veľký talent na písanie! - dôkazom je aj táto úžasno dokonalá poviedka. Som veľmi rada že som objavila tvoj blog, lebo by som som sa k tejto poviedke nikdy ani nedostala... Myslím že som napísala už všetko čo som chcela ale na toto som ešte zabudla - Ivka milujem tvoje dokonalo úžasné písanie! :):):)
    *Denisa*

    OdpovedaťOdstrániť