Forever young 38.

„Vicky a tebe sa čo stalo?“ opýtal sa ju Loui, keď odtrhol zrak od tabletu, ktorý mal na kolenách. Vicky stála vedľa kuchynskej linky a nechápavo na neho hľadela. „No tie čierne kruhy okolo tvojich očí,“ hľadel na ňu spoza svojich okuliarov. Vicky sa rozbehla do najbližšej kúpeľne a zahľadela sa do zrkadla. Hľadelo na ňu dievča s červenými očami a čiernymi kruhmi pod očami. Zhíkla, pustila vodu a rýchlo si opláchla tvár. Rýchlo si ešte prečesala rozcuchané vlasy, a keď bola ako-tak spokojná so svojim výzorom, vrátila sa naspäť.
„Môže byť?“ postavila sa pred Louisa.
„Hmm...“ prižmúril oči do tenkých liniek a premeriaval si ju. „No, môže byť. Ale lepšie by to bolo, keby si bola trochu viac mokrá...“ pousmial sa.
„Neopováž sa Tomlinson, lebo ťa zbijem!“ upozornila ho a zdvihla pri tom varovne prst.
„Ako chceš,“ pokrčil plecami a sklonil sa opäť k tabletu. Vicky si uvoľnene vzdychla a posadila sa na barovú stoličku. Dlhšiu chvíľu len sedela, hľadela do obývačky a spomínala na všetky chvíle, ktoré tu prežila. Od jej ‘prijímacieho rituálu‘, cez ich spoločný Valentín, grilovačku na záhrade až po chvíľu, keď jej Zayn nechtiac oznámil, že ich čaká viac ako polročné odlúčenie. Napriek pochmúrnym myšlienkam, sa usmiala. Keby nebolo týchto štyroch bláznov, ktorých získala ako malý bonus k Niallovi, nezažila by najšťastnejšie chvíle života. Bolo pre ňu ťažké predstaviť si, že bude tak dlho bez Louisových bláznovstiev, Harryho dvojzmyselných narážok, Liamovho starostlivého pohľadu a Zaynovho ‘Vas‘ Happenin?‘. Boli súčasťou jej malej rodiny, o ktorú nikdy nechcela prísť. Podvedome sa usmievala, sklenný pohľad upierala niekde pred seba a spomínala, keď jej zazvonil mobil.
„Áno?“ ozvala sa.
Vicky? Kde si? Už si u chalanov?“ spustila bez pozdravenia Tanya.
„Áno, už som tu. Prečo?“
Kde je Harry? Neviem sa mu dovolať.
„Harry išieeel...neviem niekde išiel aj s Niallom. Niečo vybavovať narýchlo do mesta, prečo?“
Zavoláš prosím ťa svojmu krásavcovi, či by ma nevyzdvihli? Nestihla som autobus a taxík sa mi vážne nechce brať,“ zafňukala jej do telefónu.
„Dobre zavolám mu.“
Vieš, že ťa zbožňujem?“ zasmiala sa do telefónu a nečakajúc na odpoveď zložila.
„Tomlinson?“ ozvala sa a vytáčala Niallove číslo.
„Čo je Linzová?“
„Kde to išli Harry a Niall?“
„K Paulovi po nejaké papiere,“ neodtŕhal zrak od tabletu. Vicky prikývla a napäto čakala kým jej Niall zdvihne.
Yes honey?“ ozval sa po pár zvoneniach.
„Kde má Styles telefón?“
„Tu na gauči,“ odpovedal jej Louis namiesto Nialla. Vicky sa prekvapene otočila a pozrela na neho. Škeril sa od ucha k uchu a v rukách držal Harryho biely iPhone.
Tak už vieš kde ho má,“ zasmial sa Niall, keď začul Louisovu odpoveď. „Prečo sa pýtaš?
„Tanya sa mu pokúšala dovolať, či by ste ju nevyzdvihli.“
Zavolaj jej prosím ťa, že za takých pätnásť minút po ňu prídeme.
„Dobre, pa,“ rozlúčila sa a zložila. Prešla popri Louisovi, cez obývačku, otvorila veľké balkónové dvere a vyšla na terasu. Zatiahla ich za sebou a vytočila Tanyino číslo.
„Tan?“ ozvala sa, keď začula jemné zašušťanie namiesto zvyčajného “tút“.
No?
„Za štvrť hodinku sú u teba. A... ešte stále funguje tá lekáreň, ktorá bola neďaleko vášho domu?“ opýtala sa a zákerne hľadela na Louisov profil.

„Chlapci, vy sa choďte ešte pobaliť, rozlúčiť sa s priateľkami cez skype, alebo sa proste zatvorte na poschodie. Kým vás nezavoláme nechcem na prízemí vidieť ani jednu vašu nohu, kučeru, či mrkvu. Chápete?“ opýtala sa Vicky, keď mala chalanov zoradených vedľa seba, ako malé deti.
„Ale prečo?“ stále vyzvedal Harry.
„To nech ťa netrápi,“ odvetila Tanya a vyplazila mu jazyk. „A teraz padajte hore!“ ukázala na schodisko a chlapcom neostávalo nič iné, len ju poslúchnuť. Akonáhle si dievčatá boli isté, že chalani sa pozatvárali do izieb, pustili sa do práce.

„Už môžete zísť!“ zakričala Vicky, keď mali palacinky a ovocný džús hotové. Nestihla sa poriadne ani otočiť a už  chalani bežali dolu schodmi. Vbehli do kuchyne, posadali si okolo stola akoby vedeli, že sa ide jesť. Tanya pred nich postavila taniere s palacinkami, Vicky si zobrala na starosť nápoje. Dávala si extrémny pozor na to, aby si džús, ktorý mala pripravený pre Louisa, nepomýlila s iným.
„S Tanyou sme vám pripravili taký menší rozlúčkový obed. Aby ste sa mohli celý mesiac tešiť na stravu pripravenú od vašich skvelých priateliek a kamarátok,“ hovorila Vicky. „Ale najprv prípitok,“ zodvihla pohár hustej tekutiny, ktorú pripravila a pohľadom prešla po chlapcoch. „Takže na vás One Direction! Na zdravie!“ štrngla si s Tanyou a postupne aj s chlapcami, ktorí sa smiali. „A do dna! Hlavne ty Loui,“ zachechtala sa Vicky a Tanyi zabehol džús. Chalani si však nevšimli jej zlomyseľný tón a Louis splnil jej želanie. So smiechom v plnom rozhovore sa pustili do lahodného obeda.

„A teraz mi povedz, čo si to pripravila pre Louisa,“ zašepkal jej Niall do ucha, keď stáli pred vchodom jej domu a lúčili sa.
„Hah... uvidíte. Ale ver mi, že sa budete veľmi smiať,“ opäť sa zachechtala.
„Veľmi ťa bude chcieť zabiť?“
„Veľmi, veľmi,“ vypúlila oči a radšej si ani nechcela predstaviť Louisovu reakciu, keď mu dôjde, že jeho problém spôsobila práve Vicky. „Ale to teraz nerieš,“ postavila sa na špičky a jemne ho ukúsla do spodnej pery. „Ľúbim ťa, nezabudni na to,“ šepkala pomedzi bozky. „A nieže tam zbalíš nejakú peknú Američanku, jasné?“ upozornila ho.
„Američanky nie sú pekné,“ oponoval. „Slovenky sú krajšie.“
„Hmm...“ vzdychla a podvolila sa jeho žiadúcim bozkom.
„Niaall! Poď už!“ otvorili sa dvere na ich čiernej dodávke a von vykukla Liamova hlava.
„Hneď,“ odvetil, no oči nespúšťal od tých Vickyných.
„Choď už,“ rýchlo ho ešte pobozkala a jemne postrčila k autu. „A Liam, daj mi tam na neho pozor,“ smutne sa usmiala na Liama.
„Neboj sa Vicky,“ opätoval jej úsmev a uhol sa Niallovi, ktorý nastupoval. Vicky počkala kým auto naštartovalo a vyrazilo od jej domu. Kývala dodávke, ktorá odchádzala spolu s chalanmi, spolu s Niallom...


23 komentárov:

  1. ooooo ja chcem vediet co mu spravila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to úžasné jako vždy...
    myslím, že vím co udělala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :)
      heej? :D no počúvam ;)

      Odstrániť
    2. Něco mu přimíchala do pití a bylo to z té lékarny :DD

      Odstrániť
    3. Tak to si zatial asi jedina, ktora si to vsetko pospajala dokopy ;-)

      Odstrániť
  3. aké krásne... :) prosím ťa, nemohla by si mi aspon v sratke povedať, ťo sa dialo v 37 časti? lebo mi to nejde otvoriť.. :/ Dakujem .. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak Zayn sa preriekol pred Vicky ze budu mat polrocne turne v europe a australii, na co Vicky zareagovala tym ze utiekla do inej izby a rozplakala sa. Niall siel za nou a ospravedlnilsa ze jej to nepovedal. Chvilu sa hadali , potom sa udobrili a vyznali si lasku. To bola len taka kratka cast :-)

      Odstrániť
  4. Opäť úžasne napísané ako inak ;) :D :D no ja som taká zvedavá ako to s Louisom skončí :D :D :D zas ťa chválim do nebies :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pekne :) ... Prečo mi nejde otvoriť 37 časť ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem
      nejde ti to otvorit ked ides cez stranku Forevwr young alebo ked ides cez domov ?

      Odstrániť
    2. Uz mi to ide :)

      Odstrániť
  6. úžasné :) :D .. dala mu preháňadlo? .. alebo čo? :D:D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. honey, poviem ti úprimne, že keď sa Vicky opýtala Tanyi, či je lekáreň otvorená, myslela som si, že je tehotná.. ani enviem či som si vydýchla ;) každopádne neskutočne úžasné :D a viem si predstaviť, ako sa budem smiať Louisíkovi ;)♥ xxx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. haha, darling, neboj sa ;) nie je tehotná :D
      ďakujeeeeeeeeeeeeem :-*

      Odstrániť
  8. :D :D však to bude preháňadlo? :D :D nemôžem si pomôcť, ale mám pocit, že to je preháňadlo :D :D ...úplne krásna časť :):D milujem ten Niallov a Vickyn vzťah♥ :) ... PS: ďakujeme pekne za reklamku na náš blog :*♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej! :D :D :D :D bude to preháňadlo ;) :D ďakujeem :-*
      nemáte dievčatá začo :-*

      Odstrániť
  9. Najúžasnejší príbeh aký som kedy čítala <3 Máš nenormálny talent :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. úžasne píšeš :) krásna časť :) a prosím ťa môžeš si pozrieť môj príbeh? potrebujem to nejak rozbehnúť... vďaka :)

    OdpovedaťOdstrániť