Forever young 39.


Niall
„Louis čo ti je? Tváriš sa akoby ťa prešiel buldozér.“ Zayn hľadel na Louisa sediaceho na vedľajšom sedadle, ktorý si zvieral ploché brucho a krčil nos, akoby mu niečo strašne smrdelo.
„Chalani, toto nie je smiešne,“ vydýchol a vypúlil oči, keď ho chytil kŕč. „Neviete si predstaviť ako to bolí,“ zvíjal sa na sedadle. Chalani si vymenili nechápavé pohľady a ďalej sa venovali predchádzajúcim činnostiam. Razom akoby Louisa niekto kopol, vystrelil zo sedadla a bežal k toaletám. Narazil do staršej pani a bez ospravedlnenia sa zatvoril do malého záchodíka.
„Čo sa mu stalo?“ obrátil sa Liam na Nialla.
„Vicky,“ odvetil jednoducho a začal sa smiať. Liamovi sa postupne začali pery rozťahovať do úsmevu, keď pochopil. Po zhruba desiatich minútach sa Niall musel prestať smiať, pretože sa dvere na toaletách otvorili. Louis sa vrátil so zmučeným pohľadom na svoje miesto.
„Lepšie?“ opäť sa zaujímal Zayn.
„To ti celkom neviem pove...“  začal, no nedokončil. Vystrelený ako raketa totiž vybehol opäť na záchod.
„Čo keby sme ho začali volať Pán Hnačka?“ zaškeril sa Harry a obrátil sa k Niallovi a Liamovi.
„Za to ťa zabije. Ale súhlasím,“ prikývol Niall a opäť spustil svoj bláznivý smiech. Počas dvojhodinového letu takýto smiech spustil zakaždým čo Louis brázdil cestu medzi toaletou a svojim sedadlom. ‘Pán Hnačka‘, ako ho nazval Harry, odbehol počas celého letu na záchod presne 25 krát.
„Dvadsiaty štvrtý krát,“ poznamenal Niall, keď si k nemu Louis prisadol.
„Chalani vám nič nie je?“ opýtal sa zamyslene.
„Mne nie,“ pokrčil plecami Niall a ostatní s nim súhlasili.
„Nie je to čudné?“ premýšľal. „Prečo je zle len mne?“
„Netuším Pán Hnačka,“ zazubil sa na neho cez sedadlo Harry.
„Ty si korunovaný idiot Harold,“ prevrátil očami. „Neviem čo by si robil ty, keb ti toto spôsobil ten blbý džús,“ odvetil s arogantným výrazom. V tom akoby ho osvietilo – jeho tvár sa vyrovnala pri prevratnom zistení, ktoré nadobudol. „Horan povedz svojej priateľke nech nabudúce dáva preháňadlo niekomu inému, nie mne!“ rozkričal sa na celé lietadlo. Letuška, ktorá stála neďaleko na neho hodila varovný pohľad, ktorý ho okamžite schladil.
„Čo Tomlinson, smiech ťa prešiel, že?“ vysmieval sa mu. „Varovala ťa aby si si s ňou nezačínal.“
„Ale veď to bola len neškodná voda!“ zafňukal.
„Aj toto bola len voda... v podstate.“ Zdalo sa, že z Louisovho nešťastia má najväčšiu radosť práve Harry. Louis však nestačil oponovať, pretože musel opäť bežať na záchod.

Vicky
Sedela na posteli, v ušiach slúchadielka od iPodu, v ktorom hrali 1D, na kolenách mala notebook a sledovala novinky na Twitteri. Pár hodín po tom ako Niall odišiel sa konečne po takmer mesiaci rozhodla skontrolovať ‘drby‘, ktoré sa o nej viedli na jej obľúbenej sociálnej sieti. V Mentions si našla upozornenia od fanyniek, ktoré ju podporovali vo vzťahu s Niallom, ale aj ‘hateriek‘, ktoré jej nadávali. Prevrátila očami nad názormi, že by sa mala s Niallom rozísť, alebo že by mala zomrieť. Zakomplexované deti, pomyslela si, odpísala na pár milých správ a sama napísala nový tweett: „One long month withouth my honey & my crazy lads. I miss you so much @NiallOfficial.“ Odhlásila sa a namiesto Twitteru si zapla Skype. Kým čakala na Nialla, pustila sa do upravovania prvých fotiek, ktoré nafotila ako Jamesova asistentka. Mlčky upravovala, počúvala sladké hlasy jej chlapcov a nevnímala okolitý svet. Samozrejme len dovtedy, kým jej na obrazovke nezablikal prichádzajúci hovor.
„Ahoj,“ povedala a usmiala sa do webkamery.
Hi darlin‘,“ opätoval jej úsmev a prehrabol si mokré vlasy. Pravdepodobne bol v sprche. V okamihu ako začula jeho hlas, videla jeho úsmev, zachvátil ju príjemný pocit lietajúci motýlikov v brušku a zimomriavky, ktoré jej nabehli po celom tele.
„Aký ste mali let?“ opýtala sa, na čo sa Niall začal nekontrolovateľne smiať.
Skvelý,“ povedal pomedzi smiech. „ Koľko z toho preháňadla si Louisovi dala? Celý let bol zatvorený na toalete.“
„Nie veľa... iba 20 kvapiek,“ uškrnula sa. „Mala som dať 10, ale nevedela som koľko váži. Tak som dala 20...“
Od Harryho si vyslúžil prezývku Pán Hnačka.“
„To nemyslíš vážne!“ vypúlila oči a začala sa smiať ešte viac ako Niall. Obaja sa smiali, Vicky až tiekli slzy.
Blondiačik? S kým telefonuješ?“ začula Louisov hlas a smiech jej zamrzol na tvári. „Vicky!“ zakričal na celú izbu, keď si prisadol k Niallovi na posteľ.
„Ahoj Pán Hnačka,“ nemohla si odpustiť.
Vicktoria! Ty sa teš na takú ľadovú sprchu! A.. a.. ja neviem na čo ešte! Keď ťa uvidím roztrhnem ťa ako žabu!“ vykrikoval a Vicky na ňom ďalej smiala. Ešte hodnú chvíľu sa hádali, kým sa Louis nerozčúlil až tak, že bol celý červený. Na smejúcu Vicky už nemal nervy, tak radšej odišiel do svojej izby.
„Musím priznať, že toto sa mi podarilo. Ešte som ho nevidela takéhoto rozčúleného,“ priznala.
Ver, že ani my,“ súhlasil s ňou Liam, ktorý sa objavil na miesto neho po pár minútach. Začal si vybaľovať veci a Vicky došlo, že musí mať spoločnú izbu s Niallom.
Zajtra sa ti ozvem dobre? Ráno ideme do jedného rádia, večer máme koncert, no poobede máme voľno.“
„Dobre, budem čakať,“ prinútila sa k úsmevu. Navonok sa usmievala, vnútri trpela.
Nebuď smutná Vicky,“ žmurkol na ňu Liam. „Keď to zvládneme my s Dan, zvládnete to aj vy dvaja. Neboj sa, ani sa nenazdáš a budeš mať tohto malého blondiačika zase na krku,“ usmial sa a na rozlúčku jej zakýval.
Má pravdu, prejde to rýchlo,“ Niall jej venoval jeden z tých úsmevov, pri ktorom sa Vicky zastavovalo srdce.
„V to dúfam,“ poslala mu vzdušnú pusu a rozlúčila sa s ním. So spomienkou na jeho úsmev a oči sa poddala ríši snov.

14 komentárov:

  1. Skvělý! Úplně jsem se těšila, co to s Louisem udělá, až zjistí, že to byla Vicky:D. Zase chválím:). Nejlepší povídka! ..Niky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bombaaaaaa,, :-D
    Pán Hnačka :-D Nemožem :-D
    Už sa tešim na Ďalšiu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pán Hnačka.. :D :D miláč ako sa ti toto podarilo vymyslieť nechápem.. :D
    ale inak.. ♥ ako vždy neskutočne úžasné.. :) vďaka tejto poviedke som sa do Nialla zamilovala ešte viac ;) aj za to ti ďakujem.. loove ya :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vieš, že ani neviem ako ma to napadlo? :D proste to prišlo :D ale neklam...:-* aach aj ja som sa do neho normálne ešte viac zamilovala ♥♥♥ aaa nemáš začo :-* to ja ďakujem :)

      Odstrániť
  4. Dokonalé :) Ty si korunovyný idiot Harold :) dokonalé :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. omg...úžasné ako vždy :) :* len tak daleej ;D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. štíííím od smiechu :D:D:D geniáálne Ivuš :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. :D :D Pán Hnačka :D ja sa váľam po zemi :D :D "roztrhnem ťa ako žabu" :D :D :D úplne si viem predstaviť ako to hovoril :D :D milujem ako ho Vicky vždy zotrie :D dokonalosť :* ♥ týmto úžasným spôsobom to vieš napísať len ty :D Niall♥ motýle v bruchu♥ zimomriavky♥ áááá :D :*

    OdpovedaťOdstrániť
  8. je to vlmi dobre dneska som to zacala citat...a hned am to aj zaujalo mam otazku uz si dalal hore fotku ako vyzera ''VICKY''? som tu ona takze to neviem ci je hore a ked nie je tak das plss :)))

    OdpovedaťOdstrániť