Forever young 43.

Po takmer týždni vám sem konečne pridávam časť. Je krátka, ale nebojte sa, večer pridám ďalšiu. Sľubujem. Nie, PRISAHÁM! Zároveň vám chcem poďakovať za tak úžasnú návštevnosť aj napriek mojej neprítomnosti. Vážne si vás, moje skvelé Directioners, nezaslúžim. :-*

Shit!“ zanadávala, keď jej kľúče vypadli z ruky. Kelímok s kávou zo Starbucks položila na zábradlie, zodvihla kľúče a odomkla dvere. Potichu ich otvorila, vošla a zamierila rovno do kuchyne. „Do riti!“ zanadávala opäť, no tentoraz vo svojom rodnom jazyku. „James? Čo tu robíš?!“ vyjavene sledovala svojho šéfa, ako len v osuške pripravuje ovsenú kašu.
Hi Vicky,“ usmial sa trochu nervózne. „Ja s Lucy.. my.. totiž..“ koktal.
„Počkaj, ty mi chceš povedať, že si tu spal?“ ústa otvorila dokorán ako vráta.
„No..“ pokrčil plecami. „Vadí?“
„Nie, nie...“ pokrútila hlavou. James a jej mama? To mi je len párik, pomyslela si. „A kde je mama?“
„Išla so Sarou do obchodu. Ja zatiaľ pripravujem raňajky. Dáš si?“ opýtal sa s nádejou v hlase a ukázal na hustú kašu, ktorá bublotala na šporáku. Pokrútila hlavou v zápornej odpovedi a posadila sa za stôl. Odpila si zo svojho latté a rozhodla sa. Teraz, alebo nikdy.
„James?“ opýtala sa. Chlapík sa odvrátil od sporáku a uprel na ňu svoj zvedavý pohľad. „Kto bude hlavnou modelkou našej kampane?“ James sa opäť otočil k sporáku, vypol plameň, zobral misku a sadol si oproti nej.
„Rozmýšľal som nad Eleanor, prečo?“
„Tak, ja... ehm..“ odkašlala si, aby si prečistila hlasivky a zároveň aby si dodala odvahy. Toto bola jej záchrana. Keď James neschváli jej nápad, je stratená. „Dostala som istý nápad.“
James nadvihol obočie a s plnými ústami jej pokynul aby rozprávala ďalej. „Nemohli by sme si rozdeliť modelky? Totiž, mala mám istý nápad, na pár záberov a chcela by som tam použiť práve Eleanor,“ hovorila a dívala sa na lesklú plochu misky.
„To znie zaujímavo. A mohol by som vedieť, kde by si chcela nafotiť tie zábery?“
„Nie, to je prekvapenie,“ zazubila sa. Takže táto časť vyšla. Už ho len presvedčiť aby si zobral Terrie.
„Tak, ako chceš. Môžeš si zobrať Eleanor,“ zasmial sa nad tým ako to vyznelo a Vicky sa nervózne pridala. „Ale koho mám potom fotiť ja?“
„Veď tam máš ešte ďalších päť modeliek.“
„Ja viem,“ prevrátil očami. „Ide o hlavnú modelku.“
„Tak, čo keby si tam obsadil Terrie?“ pípla so sklonenou hlavou.
„Terrie?“ opýtal sa prekvapene.
„No, áno. Myslím, že táto kampaň je pre ňu ako stvorená.“
„Hmm...“ začula. Zodvihla zrak a dívala sa na Jamesa ako si ju premeriava. „Dobre, dám na teba. Dúfam len, že Eleanor sa nenahnevá, keď ju nahradím práve ňou.“
„Určite nie,“ usmiala sa od ucha k uchu s výťazoslávnym pocitom.

„Takže?“ začula netrpezlivý hlas. Odtrhla zrak od mravcov pobehujúcich pod lavičkou, na ktorej sedela a postavila sa.
„Máš to. Budeš Jamesovou hlavnou modelkou,“ povedala v skrátenej verzií. „Teraz chcem tie fotky. Máš čo si chcela, tak mi ich daj.“
„Len pomaly slečinka.“
„Žiadne pomaly. Terrie, vybavila som ti čo si chcela. Si hlavnou modelkou, čo viac chceš?“ zúfalstvo v nej narastalo. Terrie diabolsky vykrívila svoje umelé pery do niečoho, čo malo byť úsmev a strčila ruku do veľkej kabelky.
„Ale radšej nič. Tu máš tie svoje fotografie a dúfam, že sa ten tvoj krásavec o tom raz dozvie,“ hodila jej arogantne veľku hnedú obálku a otočila sa smerom odkiaľ prišla.
„Ako si mám byť istá, že nemáš nejaké kópie?“ zakričala ešte za ňou.
„Na čo by mi boli? Ako si povedala, mám čo som chcela,“ odvrkla, pohodila hlavou a jej svetlá hriva sa zaleskla na slabom poobednom slnku. Vicky zatvorila oči, a v duchu poďakovala Bohu za to, že vyslišal jej prozby. Z vrecka vytiahla zapaľovač, prešla k neďalekému plechovému košu a zapálila jediné dôkazy z onoho večera.

10 komentárov:

  1. v tom niečo bude, že? Tak ľahko jej to neprejde...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Di, to máš pravdu, že jej to tak ľahko neprejde :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. júúúj! ty si späť :D ja som každý deň asi sto krát chodila na tvoj blog (dokonca aj v škole) lebo som bola zcedavá... a teraz som zase :D :D úžasne píšeš! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veľmi pekne píšeš túto poviedku . Strašne rada ju čítam .. fakt je to super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. každýý deň minimálne päť krát som sem chodila, a dneska tu konečne vidím svietiť 43tiu časť, takže hneď úúúsmev jak dementná som nahodila :D :) super :) som rada, že si späť :)*

    OdpovedaťOdstrániť
  6. vooou..super! :) len, dufam že jej to tak lahko neprejde, Niallovi by klamať nemala... fajnovo si to vymyslela! :) a som rada že si speť, kazdý den som to tu kontrolovala, či neni nová časť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. no, myslím si, že to ešte neskončilo, a že Terrie jej ešte niečo vyvedie...

    OdpovedaťOdstrániť