Forever young 54.


Sadla si na širokú podobločnicu s kapučínom v ruke, tak ako to robievala každé ráno už druhý týždeň. Hlavou sa oprela o chladné sklo a vychutnávala si famózny výhľad na rušnú ulicu veľkomesta.
Na život v new Yorku si zvykla veľmi rýchlo, nakoľko žiť vo veľkomeste nebolo pre ňu novinkou. Byt mala príliš veľký pre ňu samú, no dosť veľký na to, aby u nej mohla prespať rodina. Prácu jej našiel a vybavil, rovnako ako byt, James u jedného svojho známeho a veľmi populárneho fotografa. Denne pracovala s rôznymi modelkami, no ani jednu si nepúšťala príliš k telu. Až na Terezu. Dievča zhruba v jej veku, ktoré sa už štyri roky pretĺkala svetom fotomodelingu a modelingu. Napriek krásnej tváričke, dokonalému úsmevu a skvelej postave, jej Tereza pripadala naojbyčajnešou a najrozumnejšou zo všetkých modeliek, s ktorými sa doteraz stretla. Samozrejme, až na Eleanor.
Pri pomyslení na El musela opäť potláčať slzy. Ako neskutočne jej tá žena chýbala. Jej úsmev, bláznivý smiech a ešte blánivejšie nápady, ktorými sa tak dokonale podobala svojmu priateľovi. Tie ich spoločné rozhovory, počas ktorých ohovárali každú jednu Jamesovu modelku, spoločné fotenia, keď viac sedeli na Twitteri ako fotili. Tak veľmi jej chýbal starý život. No už je pozde. Už sa rozhodla.
Vo chvíli, keď dopíjala posledné dúšky sladkohorkastého opojenia jej zavibroval mobil. Šálku položila pred seba na parapetu a natiahla sa na neďaleký stolík. Prečítala si dvojslovnú SMS a s jemným úsmevom vytočila číslo.
„Je to tam,“ ozval sa takmer okamžite James.
„Si si istý, že tam boli všetci?“
„Áno. Boli tam všetci chlapci, Tanya, Eleanor a ďalšie dve dievčatá. Všetci členovia 1D crew, či ako sa to volajú.“
„1D family,“ poopravila ho so smiechom. „Ďakujem James.“
„Nie je začo. Opatruj sa,“ dokončil a zložil. Položila mobil na pôvodné miesto a čakala. Čakala na to, čo sa s ňou dialo posledné dni každé ráno. Na to, v čo dúfala, že nie je pravda.

Tanya
„Loui, môžem tam postrúhať aj tú zvyšnú mrkvu?“ zakričala smerom do obývačky ‘hlavného stanu‘ a trpiteľsky čakala na odpoveď.
„Jasné,“ ozvalo sa. Tanya a Danielle na seba prekvapene pozreli.
„On mi dovolil postrúhať tam svoju mrkvu?“ neverila.
„Radšej ju tam čím skôr postrúhaj, kým sem nepribehne a nerozmyslí si to,“ poradila jej Dan a ďalej sa venovala svojim muffinám. So smiechom ďalej pripravovali šalát a dezert na grilovačku, keď niekto zazvonil.
„Chalani, zvonček!“ zakričala z plných pľúc Danielle.
„Tak choď otvoriť!“ dostala odpoveď od Zayna.
„A čo som tu ja, domáca?!“
„Nie, ale si Liamova žena.“
„A čo to má s tým spoločné?“ nechápala.
„Ale radšej nič,“ zachechtal sa.
„Idem ja,“ prevrátila očami Tanya a strčila si do úst nedostrúhanú mrkvu. Prešla okolo Karine a El, ktoré niesli z pivnice rozkladacie stoličky a otvorila mohutné dvere.
„James?“ opýtala sa zarazene.
„Ahoj Tan,“ pozdravil bez úsmevu.
„Ahoj,“ odzdravila sa ešte stále prekvapene. „Čo tu robíš?“ opýtala sa. James neodpovedal, len jej hľadel priamo do očí. Tanya za krátku chvíľu pochopila. „Vicky,“ zašepkala. Chlapík prikývol. Z vnútorného vrecka koženej bundy vytiahol malú obálku a podal ju Tanyi, ktorá ju bez slova prijala.
„Prečítaj to pred všetkými. A hlavne jej odpusť, že sa neprišla s tebou rozlúčiť osobne. Ale pravdepodobne by to nezvládla. Doktor jej odporučil vyhýbať sa akýmkoľvek stresujúcim situáciám.“ Tanya prikývla a preglgla, snažiac sa zbaviť obrovskej guče, ktorá jej navrela v krku. Slzy ju pálili, ruky sa jej triasli. A je po peknom večeri, pomyslela si. Rozlúčila sa s Jamesom a mĺkvo prešla na terasu, kde bol zvyšok obyvateľov a návštevníkom domu.
„Kto to bol?“ opýtal sa Niall bez štipku záujmu.
„Myslím,“ povedala a následne si odkašľala aby si prečistila hlasivky. „Myslím, že by ste si mali všetci sadnúť. Musím vám niečo oznámiť,“ hovorila všetkým, no dívala sa len na Nialla, ktorý to až príliš rýchlo pochopil.

Vicky
Sedela pri záchodovej mise a počítala.  Raz, druhý raz, znova a znova. Už to boli dva mesiace čo jej meškal cyklus. V prvom mesiaci si z toho nič nerobila, už sa jej to pár krát stalo. Keď bola v príliš veľkom strese, zvykla jej menštruácia vynechať cyklus. No teraz, teraz to bolo iné. Ranné nevoľnosti, zmeny nálad.
Nie, nie, nie!!! To nemôže byť pravda. Prosím, Pane Bože. Prosíkala. No bolo to márne. Postavila sa zo studených kachličiek, prešla k malej skrinke a vybrala z nej test, ktorý si kúpila pred pár dňami. Nemala odvahu ho použiť, no teraz, keď je to zrejmé, neostávala jej iná možnosť. Sadla si na záchodovú misu, prečítala si príbalový leták a dúfala, že sa na malej tubičke objaví len jedná modrá čiarka. Pretože ak naozaj nosí pod srdcom Niallove dieťa, všetko sa zmení.


42 komentárov:

  1. Dommy_xxx:Joooo!!!Milujem ťaááá!!!.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jedno veľké Wow! to, že mi slž tiekli už pri prvej vete vynechám :) dobre sa to zamotáva :/ len či je to dobre alebo zle...?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no...ani sama celkom neviem, či to je dobré alebo zlé :/ ale zlatko, neplač!! :-*

      Odstrániť
  3. krasne tesim sa na dalsie :) kedy priblizne bude ??

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fuh, dúfam, že sa mi podarí v sobotu :)
      a ďakujem :)

      Odstrániť
  4. tyyy vole.. som zvedavá, čo im napísala..duufam že v dalsej casti to už bude.. inak je to faaajnovéé! :) :) teraz si tiež kladiem tu otazku ako Angie.. je to dobre alebo zle? .. dufam že dalsia časť bude uz zajtra, ak stihneš :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ešte ani ja celkom nemám vymyslené čo presne bude v tom liste, preto som ho sem ešte nenapísala :) ale dúfam, že v ďalšej časti už bude :) a tá bude..fufufu, zajtra asi nie, nakoľko idem s priateľom von, ale v sobotu by mala byť :)

      Odstrániť
  5. Honey, TY máš talent KDYPAK BUDE DALŠÍ..?? :-)) --ELLE--

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem!! :) tak dúfam, že v sobotu vám ju sem budem vedieť dať :)

      Odstrániť
  6. Úžasná časť!! :) Už sa strašne teším na pokračovanie!! A fakt som zvedavá ako to zakončíš keď si spomínala že tomu dáš nie celkom vyriešený koniec.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Úžasná, dokonalá, neuveriteľná! Tak ako každá! Dievča, ty si zázrak! Ak niekedy v budúcnosti vydáš knihu ( čo dúfam, že urobíš!), už teraz ti hovorím, že ju budem mať! Čítam veľa poviedok, ale mám len dve najobľúbenejšie a jedna z nich je táto tvoja. Si úžasná, len tak ďalej. :) -Patrícia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie som zázrak :) I'm just an ordinary girl :) zase tak skvele nepíšem, že by som vydávala knihy :/ :/
      Ďakujem veľmi pekne!!! ♥

      Odstrániť
    2. No, ja som čítala už aj také knihy, oproti ktorým sa mi tvoja poviedka zdá byť lepšia. Ale veď človek sa celý život zlepšuje! Ale dobre, dobre, to je ďaleká budúcnosť. :P Veď to, že si len ordinary girl, ale aj tak máš v sebe niečo úžasné. Závidím ti tvoju fantáziu a predstavivosť. :)) Nemáš mi za čo ďakovať, pretože za pravdu sa neďakuje. <3 - Patrícia

      Odstrániť
  8. Perfektnééééé .... neni čo ku tu tomu dodať .. dievča ja ťa zbožnujem čo by len to ja ťa milujeeem :D - Michaelle :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. uuuuplne uzasne,mega,najlepsie,najpeckovejsie :)proste wooow ;)))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Wááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááu ! :O kldjflaflkajhlkjflj bábo? Niall? Povie mu to, však mu to povie?

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Za dva dny jsem přečetla všechny díly...a...ty jseš úžasná!!! dokonce jsem aji brečela..:'( já se do toho strašně vždycky vžívám..:D ale fakt jseš úžasná! jen ať jsou prosím spolu...:) Martina U.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) ♥
      no, veď uvidíš ako to všetko nakoniec dopadne! :)

      Odstrániť
  12. Iví...zase úžasná časť! :) som strašne zvedavá ako to všetko dopadne :) si skvelá :) držím palce! :) *Maťula

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Iv! čitam 3 poviedky Forever Young(tvoju), London,Amy,who lives next to you ale poviem ti že ty vyhrávaš a poviem ti len jedno že ked ma nasereš a ten koniec bude taky dokonaly ja to všetko prekopirujem dam do wordu a pošlem to vydavatelstvu (jasne že s tvojim menom) je to užasne! :) zbožnujem ťa! p.s. už ma potvrd na to facebooku!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, ďakujem, ďakujem!! a zase, nie je to až také úžasné, že by mi to vydavateľstvo vydalo :/ ďakujem ;)
      daj meno, pridám si ťa ja :) ♥

      Odstrániť
    2. Karolína Hájková :) ale určite! by sme to rozdelili na trilógiu a bol by bestseller! :D

      Odstrániť
  14. Plačem :( Je to úžasné ! Nedávno som začala čítať tvoje časti a som strašne rada že som to tak urobila lebo píšeš úžasný príbeh ! Ďakujem ti za to že píšeš :)♥

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Toto čo to to....koniééééc...dieťa!!!!!vážne?!?!?! keď mu to nepovie,tak ma tu asi na mieste porazí...ledva dýcham...daj prosím čo najrýchelšie ďalšiu!!!a je to krása,celé je to dokonale opísané...úžas!!! :)
    Eli

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Krásna!! Dokonalá! A je to dokonale aj do vydavatelstva!! palčem.. PARADA!! MY CHCEME DALŠIU :)*

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Je to tak celé krásne . Posledná veta ma dostala ajtak z celej časti najviac , nech to dopadne ako chce či s happy end-om či bez neho , určite to bude stáť za to , už sa neviem dočkať ;D

    OdpovedaťOdstrániť
  18. čítať som začala len nedávno, ale.. ♥ mňam.. úžasne píšeš :) a Niallovo dieťa? wooow.. čo najskôr pokračovanie, prosím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. prosím?! prosím?? to čo za koniec?! Iva! no tak! baví ťa napínať? okay, som v poriadku.. teda, dúfam :) predýcham až po novej časti :) moja krásna ♥ xx

    OdpovedaťOdstrániť
  20. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
    Tri dni čítam všetko čo si napísala a ja sa nestačím diviť!!! je to vôbec možné??!! Dievča ty si úžasná!! nič dokonalejšie som ešte nečítala!! Strašne sa teším na ďalšiu časť tak dúfam že bude čo najskôr! :-) si obrovský talent!*Ajka*
    ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Úžastné! .. Kedy bude dalšia časť? Dúfam že už coskoro.. :))
    :*

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Deje sa niečo?? :O už dlho si nepridala novú časť. dúfam že nemáš v pláne príbeh ukončiť! :O ;) nenormálne sa teším na ďalšiu časť! dúfam že bude už čoskoro neviem sa dočkať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  23. mozem vediet kedy bude dalsia cast ? ? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Krásné ;) Ještě nějakě díly prosím ;))

    OdpovedaťOdstrániť