Fight 7.

A pre tie moje štyri dievčatá čo čítajú tieto moje nezmyselné žvásty tu mám ďalšiu časť :-) 
Ak máte nejaké otázky alebo dotazy, rada si ich prečítam v komentároch :-)
Enjoy.

 



O pár týždňov
„Vystri tú ruku,“ hučala do neho. „Tak dobre,“ pochválila ho, keď spravil to, čo mu nariadila. „A teraz vykopni tú nohu,“ stála oproti nemu a očakávala výkop. Keď konečne kopol do vzduchu, aj keď sa snažil trafiť Eliz, tá sa však veľmi rýchlo uhla, chytila ho za lýtko, zvrtla mu nohu na čo Harry spravil otočku vo vzduchu a dopadol na tvrdé žinenky.
„Au,“ vydýchol a Eliz si sadla vedľa neho.
„Ale už sa lepšíš,“ pochválila ho.
„Škoda, že ja ten pocit nemám,“ posadil sa a masíroval si lýtko. „Pravdepodobne tu budem mať modrinu.“
„Ako tak pozerám, modriny máš takmer po celom tele.“
„Keď si taká drastická ku mne,“ štuchol do nej.
„Chceš mi povedať, že sa ti nepáči keď sa ženy k tebe správajú drsne?“ nadvihla obočie. Sedeli vedľa seba v prázdnej telocvični a doberali sa drzými poznámkami. Za posledné týždne, čo spolu strávili boli ich stretnutia plné uštipačných poznámok a arogantných odpovedí z Elizinej strany. Avšak pod každou takouto jej odpoveďou sa skrývali pozorovacie schopnosti, ktorými sledovala Harryho. Prišla na to, že tento chalan ma viacero stránok svojho „ja“ a takmer všetky z nich si obľúbila. Až na jednu. Bol milý, drzý, miestami nechutný, nikdy nie falošný a keď bol s ostatnými chalanmi bol z nich pravdepodobne najväčší blázon. Rada sa s ním po tréningoch zhovárala, či už o ňom samotnom, alebo o takmer nezmyselných veciach, ktoré ich napadali počas cvičenia. Bol veľmi zaujímavý a hlavne inteligentný, čo nečakala vzhľadom na fakt, že odišiel z domu do veľkého sveta šoubiznisu len ako šestnásťročný. Avšak, keď prišla reč na jeho nočný život, na to ako mal vo zvyku sa opíjať a v každý večer skončiť na fotkách s inou ženou, radšej zmenila tému. Nemala rada ľudí, ktorý využívali slávu na voľný vstup do barov alebo na podobné veci, a jej sa zdalo, že Harry má v rukáve niekoľko takýchto praktík.
 „Inak dnes večer ideš s nami,“ povedal len tak medzi rečou.
„Kam?“ vytreštila oči.
„Do hlavného stanu. Zajtra večer máme koncert tu v O2 aréne a máme taký zvyk, že vždy noc pred koncertom si spravíme v našom spoločnom dome veľkú party,“ vysvetlil. „Chalani ťa ešte dobre nepoznajú a čo je lepšou príležitosťou ako houska?“
„Kto každý tam bude?“ opýtala sa a sklonila hlavu.
„Chalani, ja, TY,“ ukázal na ňu so smiechom. „Louiho priateľka, taktiež Liamova a Zaynova, možno Andy – Liamov najlepší kamarát od detstva,“ pokrčil plecami. „A viac už asi nikto.“
„Neviem či by som tam mala ísť..“ zháčila sa a pozrela na neho spod mihalníc. „No nepozeraj na mňa ako na vraha!“ zasmiala sa, keď videla jeho nevraživý pohľad.
„Pôjdeš tam, nechcem počuť žiadne námietky,“ povedal vážne, no po pár sekundách sa usmial a tým odhalil rovné biele zuby. A Eliz aj napriek istej nechuti mu úsmev opätovala.

„Zober si veci, pôjdeme mojím autom,“ povedal, keď sa stretli na chodbe, obaja osprchovaní a prezlečení.
„A čo moje auto?“ zamračila sa.
„Necháme ho tu,“ odvetil jednoducho. Eliz zastala a nechápavo na neho hľadela. „Prespíš u nás a zajtra prídeme spolu na tréning,“ usmial sa.
„Ty ma plánuješ opiť, však?“ prižmúrila oči.
„Hm... je to možné,“ pripustil neochotne.
„Styles, ty alkoholik,“ prevrátila so smiechom oči, prešla kolo neho, štuchla ho do rebier a rozutekala sa po chodbe.
„Si ako dieťa Eliz, vieš to?“ zakričal a rozbehol sa za ňou.

Sedeli na obrovskej koženej pohovke, na ktorú by sa zmestilo minimálne dvadsať ľudí, a zabávali sa. Popíjali pivo, niektorí aj niečo tvrdšie, smiali sa, chalani spievali, robili somariny a dievčatá ich iba pozorovali.
„Eliz?“ začujúc svoje meno zodvihla hlavu od poloprázdnej fľašky piva.
„Hmm?“ zatiahla a snažila sa prísť na to kto ju volal.
„Počul som, že dnes si poriadne vyšťavila nášho Harolda,“ vysmial svojho kamaráta Liam.
„Tomu ver,“ odvetil Harry z druhého konca sedačky.
„Nepovedal by som, že si až taká padavka, že ju nedokážeš premôcť,“ zaškeril sa Liam a očkom pokukoval na Eliz ako zareaguje.
„Ou, Payno, toto si nemal,“ pokrútil hlavou Harry a vážne sa obával o fyzický stav svojho kolegu.
„Čo si tým chcel naznačiť?“ Prižmúrila oči, s úsmevom. Zatiaľ.
„Presne to, čo si myslíš, že som chcel,“ vyzývavo nadvihol obočie.
„Mám pocit, že sa nám tu schyľuje k nejakej bitke,“ precedil pomedzi rovné zuby Niall.
„Vážne to chceš?“ opýtala sa s nadvihnutým obočím a Niallovu poznámku si nevšímala. Svoj pohľad sústredila iba do veľkých hnedých očí plných vzrušenia.
„Samozrejme,“ prikývol. Eliz viac nepotrebovala počuť. Vyzliekla si veľký sveter, v ktorom bola doteraz zababušená, hodila ho na svoje miesto na pohovke a ostala stáť uprostred miestnosti. S rukami založenými v bok čakala kým sa Liam pozviecha a drzo na ňu pozrie.
„Dúfam, že ti pri tom veľmi neublížim,“ sarkasticky poznamenal.
„Ver mi, že sa mi ani len vlasy nerozcuchajú.“
„Tak začnete vy dvaja už, alebo sa tu budete len podrypovať?“ rozpažil ruky Niall ako nespokojný fanúšik zápasenia. Eliz mierne pokrčila kolená, zhrbila sa a čakala na Liamovu reakciu. Nechcela zaútočiť prvá, nebola na to trénovaná. Práve naopak, bola vycvičená na odrazenie útoku a bránenie. Tak tam iba ticho stála, periférnym videním sledovala ako chalani s pivami v rukách napäto sedia a čakajú čo sa bude diať. Razom, keď si Liam myslel, že ju zaujal Harry škeriaci sa na pohovke, vyrazil oproti nej. Avšak ona bola pripravená presne na toto. Veľmi ľahkým a rýchlym pohybom sa uhla jeho pravačke, ktorou ju chcel oblapiť okolo ramien. Sklonila sa,  zopnutou päsťou ho udrela do brucha, čo on nečakal. Po nečakanom náraze sa prehol v páse a Eliz mu nohou podkopla tú jeho. Liam stratil rovnováhu, reflexívne vystrel za seba ruky aby tým utlmil pád. Eliz vystrela päsť, pritlačila ju na jeho pevnú hruď a celou silou zatlačila proti nej. Ozval sa hlasný náraz, keď Liam dopadol na podlahu.
„Prvé základné pravidlo. Vždy si chráň brucho,“ pery roztiahla do povýšeneckého úsmevu. „Druhé pravidlo: nikdy ma nepodceňuj,“ otočila sa mu chrbtom.
„Wohoooou!“ ozvalo sa radostne miestnosťou. „Bola si skvelá,“ postavil sa Niall z pohovky a tľapol si s ňou.
„Ja som ti vravel, že si to nemal robiť,“ pokrútil Harry hlavou keď pomáhal Liamovi vstať. „Je skvelá, že?“ mierne sa usmial a pozrel na svoju osobnú trénerku ako si sadá na svoje miesto na pohovke.
HARRY
Sedel v roku pohovky, v rukách zvieral už prázdnu fľašu od piva a sledoval blondiaka ako učil Eliz hrať na jednej z množstva svojich gitár.
„Nie, nie, máš to zle,“ povedal a jemne sa dotkol jej prstov. „Keď chceš zahrať D, ukazovák musíš dať sem,“ ukázal.
„Aha, jasné, už chápem,“ prikývla a okamžite presunula prsty na správne struny. Niall sa široko usmial a ona mu úsmev opätovala. Harryho pichlo pri srdci. Ako to ten írsky blondiak robil, že mu stačilo vytiahnuť gitaru a každá pred ním klesla na kolená?
„Dobre, teraz zahraj postupnosť ako ti poviem. D, E, G, Amol,“ vyriekol a čakal. Harry si všimol ako jej na čele nabehla drobná vráska od sústredenia. Čo na nej vlastne videl? Čo ho na nej tak lákalo? Rozhodol sa jej lepšie prizrieť. Jej postava? Vynikajúca, vyšportovaná, taká akú by jej mohlo množstvo dievčat závidieť. Eliz mala husté havranie vlasy, ktoré sa jej pri končekoch mierne vlnili a obrovské modré oči, ktoré oproti nim úchvatne kontrastovali. Mala jemný úsmev, ktorý keď vyčarila, okolo očí jej naskákali rozkošné vrásky. Bola šikovná a inteligentná. Avšak mala aj svoje muchy. Dosť často bola náladová. Jeden deň sa k nemu správala ako k najlepšiemu priateľovi, druhý ako k totálne cudziemu človeku. Keď sa zhovárali väčšinou len počúvala čo hovoril on. O sebe hovorila málo a všimol si, že pri niektorých témach sa dosť často strhla, tak ich pri nasledujúcom rozhovore nespomínal. Chcel o nej vedieť všetko, chcel ju spoznať, dostať sa jej pod kožu. Avšak vedel, že pri nej to také jednoduché nebude ako pri iných dievčatách v ich veku. Nebažila po ňom tak ako ostatné, odolávala jeho narážkam či pohľadom. Istým spôsobom bola tajomná a on vedel, že pod tou tvrdou škrupinou, ktorá bola taká skvelá v telocvični, sa skrýva niečo viac. Niečo, čo Eliz pred svetom skrýva.
„Šikovná! Všetko si to dala správne,“ pochválil ju opäť Niall, čím vytrhol Harryho zo zamyslenia.
„Ďakujem, rada sa učím nové veci,“ pripustila a vrátila gitaru svojmu majiteľovi.
„Tak to by sme zajtra mohli pokračovať, čo povieš?“
„Najradšej by som bola keby sme pokračovali ešte dnes, no už som dosť unavená,“ povedala. „Harry?“ oslovila ho s jemným úsmevom. Zodvihol hlavu od hrdla fľaše, ktorú hypnotizoval a pozrel do jej tváre. „Ukážeš mi izbu, rada by som si už išla ľahnúť.“
„Samozrejme,“ povedal bez akejkoľvek emócie v hlase. Prázdnu fľašu položil na stôl pred Zayna a Liama, ktorí bol zahĺbení do hrania Xboxu a ich si už dosť dlhú chvíľu nevšímali. „Poď za mnou,“ postavil sa a vyšiel z miestnosti cez mohutné dvere, ktoré boli otvorené do korán. Vyšli na chodbu uprostred ktorej sa týčilo železné schodisko. Vyšiel na prvé schody a počul ako ho Eliz potichu nasleduje až na poschodie. Prešli okolo prvých dvoch izieb, ktoré patrili Niallovi a Liamovi, až k tretej, tej jeho. Otvoril biele dvere, zažal svetlo a nechal ju nech vstúpi. „Toto je moja izba,“ zachrapčal potichu. „Zo skrine si pokojne môžeš vybrať nejaké moje tričko a prespať v ňom. Ak by si niečo potrebovala, budem v izbe naľavo, je Louisova, no ten ju dnes v noci nevyužije keďže odišiel k Eleanor,“ šepkal. Eliz sa otočila tvárou k nemu a jemne sa usmiala.
„Ďakujem,“ taktiež zašepkala. Harry mlčal. Toľko toho chcel povedať, toľko toho sa chcel spýtať. No len tam stál a vpíjal sa do jej drzých očí. Razom natiahol ruku k jej tvári a prstami jej jemne prešiel po líci. Cítil ako ho jej horúca pokožka pálila na koncoch prstov, ako sa mu nervovými zakončeniami preniesol elektrický výboj z tohto dotyku do celého tela. Elizin úsmev sa rozšíril. „Dobrú noc Harry,“ vyriekla a zatvorila pred ním dvere.

10 komentárov:

  1. Ďakujem Ti, že si mi spríjemnila večer, pretože som si už myslela, že prídem o rozum pri hematológií, z ktorej mám zajtra test, ďakujem ! A časť je super, páčila sa mi, dúfam, že v blízkej dobe medzi nimi k niečomu dôjde, pevne verím a už teraz sa na to strašne teším ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ja ďakujem za komentár! :) aw, držím zajtra palce, aby test dopadol podľa tvojich očakávaní! :)
      uvidíme, či dôjde alebo aj nedôjde O:)

      Odstrániť
  2. Aaaaw, ja takéto tie nesmelé začiatky milujem ♥ Vidno, že Harry sa už zaláskováva :) A je to také úžasné ;) Dokonalé, Ivka ♥ x

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. také dokonalé ako sú moje čitateľky ♥ ♥ ♥ ♥

      Odstrániť
  3. Zase som tu,zase trapoším,zase komentujem,ale nemôžem si pomôcť.Páči sa mi,že sa nemilujú a neberú hneď v siedmej časi,páči sa mi aká je nebojácna.A uplne mám náladu na takéto melancholické kraviny ktoré sem vypisujem namiesto toho aby som sa učila,ale who cares.Super časť,teším sa na ďalšiu :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zase raz ti odpovedám, že netrapošíš, že som len rada! ;) ďakujem, ďakujem a ešte raz ďakujem! :)

      Odstrániť
  4. Po dlhom čase som sem zavítala a uvidela som že znova pridávaš novú poviedku :-) teším sa na pokračovanie :-) -N

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem veľmi krásne! áno som späť, plne aktívna :-)
      ja sa teším na tvoje komentáre! :-)

      Odstrániť
  5. "precedil pomedzi rovné zuby Niall." pobavená z tejto vety a unesená z toho konca...krásne pusa, tešíííím sa na ďalšiu! nech sa to rozhýbe :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. čo je na nej smiešne?! veď už ich má rovné O:) ňuňuško náš :-*
      už tam máš ďalšiu hun ;)

      Odstrániť