Fight 34. - 1.

Prvá časť ďalšej kapitoly :) 
som zvedavá na vaše reakcie ;)
ENJOY! :-*

Rozhovor plný spomienok prebiehal medzi dvoma mladými mužmi bez prerušenia. Stáli uprostred preplnenej sály, s pohármi šampanského v rukách. Úsmev pohrával na tvárach obom, každý však usmievajúc sa kvôli niečomu inému. Kým jeden spomínal na bezstarostné časy strávené v detskej izbe svojho spoločníka, druhý myšlienkami spočíval na mladej žene, ktorú po dlhých rokoch odlúčenia v ten večer vzhliadol po prvý krát. Pred očami mal stále jej výraz tváre, keď sa jeho oči zapichli do tých jej.

Stačil jeden pohľad a rozpútalo sa peklo.
Jej osobné peklo na zemi.

Hluk.
Z melancholickej hudby, šťastného smiechu či neustávajúcej vravy sa razom stal neznesiteľný hluk. Šum najrôznejších zvukov, ktorý jej trhal ušné bubienky, sa v neprestajných vlnách ozýval v miestnosti. Obrovská sála jej razom pripadala malá, stiesnená. Akoby sa všetci hostia tlačili v malom výťahu a ona sa nedokázala dostatočne nadýchnuť.
Výťah.
 Dych sa jej už dávno zasekol v hrdle, mala pocit akoby sa topila. Neviditeľné ruky ju ťahali stále nižšie a nižšie do vĺn spôsobených až príliš živými obrazcami v jej mysli. Miestnosť pred jej očami sa nekontrolovateľne triasla, dokonca sa divila, že sa strop nezrútil na hlavy hostí.
Zrak stále upierala na dvojicu neďaleko nej.
Diabol a Anjel.
Ako sa mohla jej chodiaca nočná mora pokojne zhovárať len pár metrov neďaleko nej s jej záchranou, pokým sa ona psychicky rútila na samé dno svojej existencie?
Rezko sa obrátila, nedokázala sa na to ďalej dívať. Automaticky a reflexívne vybehla von, narážajúc do ľudí, ktorí tvorili nespočetne veľa prekážok pred jej únikom. Všetko okolo nej sa triaslo, no jej myseľ si nechcela uvedomiť fakt, že jediný kto sa triasol bola ona. Bežala po schodoch, z posledných síl sa snažila nabrať do svojich stiahnutých pľúc čo najviac kyslíka.  Potkýnavo vyšla na poschodie, na ktorom sa nachádzala ich izba a s nádejou stlačila kľučku.
Dvere sa nepohli. Z jej hrdla sa ozval prerývaný výkrik, celou silou búšila do dreva. Skĺzla na drsný koberec a jej telo sa pomaly vzdávalo. Potrebovala uniknúť. Potrebovala sa skryť, mať pocit, že už ju nikdy nenájde. Potrebovala sa dostať do izby.
Jej myseľ bola natoľko otupená, že na fakt, tak zjavný a jednoduchý prišla až po pár minútach. Po dlhých chvíľach naplnených jej zúfalstvom, sa natiahla po malú čiernu taštičku z kašmíru, ktorá jej skĺzla z ramien po jej márnej snahe dobiť sa do úkrytu. Príšerne pomalým pohybom ju otvorila, a zbadajúc podlhovastý biely kus umelej hmoty so zabudovaným mikroskopickým čipom, sa postavila. Na slabých nohách sa držala už len z poslednej vôle, keď kartu zastrčila do zámky a jej telo sa prevalilo cez pomyselnú bariéru, ukrývajúcou sa za dverami.

Nevedela si spomenúť na sekundy uplynuté medzi momentom, keď sa dostala do miestnosti a okamihom, keď si sadla pod vrelú vodu. Jej telom lomcovala nekontrolovateľná triaška a jediné na čo si dovolila myslieť, bol pocit tepla. Sedela v rohu honosnej sprchy, horúca voda stekala po jej nahých pleciach, rozmáčala dokonalý účes, či krásne šaty. Schúlená do klbka, popri drkotaní zubov a neustálom plakaní, si oprela hlavu o mramor vedľa seba.
Jej myseľ prestala fungovať. Bola otupená, akoby zmrazená. Jeden pohľad stačil na to, aby znova siahla na dno svojich síl.
Telo už ďalej nevládalo.
Prehralo boj.
Sťa handrová bábika sa zviezla na premočené dlaždičky a upadla do zabudnutia.

„Eliz!“

„Elizabeth!“
Hlas sa ozýval v jej ušiach.
„Nie, nie, Eliz, kráska..“
Bol to jej anjel? A či záhuba?
Isté zákutie jej mozgu, spravujúce nervové zakončenia po jej tele, zacítilo dotyk.

„Láska moja.“
Naozaj počula zúfalstvo v tom nádhernom hlase?

„Eliz, no tak, preber sa.“
Bol to on.
Jej záchranca.

„Harry,“ počula svoj hlas.
Skôr ako sa však mohla dočkať odpovede, zahalila ju ničota.

Precitla.
Hlasné zalapanie po dychu sa roznieslo miestnosťou. Jej sluchy naplnil zvuk zbesilého pípania. Viečka sa jej v stotine od seba odlepili a jej oči oslepil jas. Telo narazilo o mäkkú podpierku, keď klesla zo sedu späť na posteľ.
„Elizabeth,“ začula vedľa seba a na ruke pocítila jemný dotyk. Pootočila hlavu za hlasom a jej zreničky sa široko rozšírili.
„Kráska,“ usmial sa a ona mu tak veľmi chcela odpovedať.
„Ahoj,“ vydýchla potichu. V hrdle mala sucho, pri každom preglgnutí ju v ňom pálilo, akoby strávila celú noc kričaním z celého rozsahu svojich hlasiviek. Pomrvila sa, na veľkom množstve hlavníc sa jej nepríjemne ležalo. „Prečo som v nemocnici?“ opýtala sa, keď si konečne našla vhodnú polohu.
Harryho tvár preťali obavy.
„Našiel som ťa v sprche. Tiekla na teba horúca voda, všade bola para,“ hovoril rýchlo, hlas mal chrapľavejší než zvyčajne. „Oslava sa začala, mal som príhovor, počas ktorého som ťa celý čas hľadal pohľadom, no nikde som ťa nevedel nájsť. Jedna z čašníčok mi povedala, že ťa videla utekať po k schodom, tak som išiel do izby.. a tam som ťa našiel,“ pokrútil bezmocne hlavou. Zomkla pery tesne k sebe, keď sa mu oči neprirodzene zaleskli. „Eliz,“ prehovoril znova, jeho stisk zosilnel. Naklonil sa bližšie k nej a hovoril potichu, akoby sa bál, že ho niekto začuje. „Kráska, čo sa stalo?“
Eliz zažmurkaním odohnala dotieravé slzy späť tam, odkiaľ prišli. Odtrhla zrak od jeho hypnotizujúcich očí a pozrela pred seba.
„Eliz,“ oslovil ju znova nabádajúc ju k odpovedi.
„Bol tam...“ naprázdno preglgla.
„Kto?“ všimla si, ako sa mu obočie zvraštilo pod nechápavosťou. Na malý okamih zatvorila oči, počas ktorého sa jej pred čiernou oponou viečok prehral obraz Bena stojaceho vedľa Harryho.
„Ben,“ vysloviť jeho meno jej dalo obrovskú námahu.
Harry sa zamračil ešte viac.
„Ty ho poznáš?“ opýtal sa. „Odkiaľ?“
Ostala ticho a tentoraz už slzy nedokázala ovládnuť. Zanechávali za sebou tichú cestu plnú spomienok na jej zružovených lícach, pokým sa ona snažila upokojiť rozbesnené srdce, ktoré sa ozývalo na celú miestnosť i vďaka prístroju vedľa jej postele.
„Eliz, čo sa to deje?“

„Ben...“ vyslovila meno, ktoré sa jej hnusilo znova, „ma pred štyrmi rokmi znásilnil.“ 

17 komentárov:

  1. Obrovsla pochvala Ivka ! :-) nadherna cast. Neskutocne zaujimavo pises :) dakujem/e za novu cast :3 a tesim/e sa na dalsiu ktora bude urcite este dokonalejsia :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem veľmi krásne! takéto komentáre mi vždy vyčaria úsmev na tvári!

      Odstrániť
  2. neviem sa dockat dalsej casti :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak táto časť sa Ti maximálne vydarila, krása! :)
    Skvele sa to čítalo a teraz už len čakám, kedy pôjde Harry za Benom a zbije ho :) Snáď :D
    Love love love Xxx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aww, Julinka, ďakujem!!
      takže, ty by si chcela bitku, heeej? :P no len aby si nebola sklamaná ;)

      Odstrániť
  4. Muhehé tak na túto bitku sa obzvlášť výnimočne teším :33
    Možnože k nej ani nedôjde, ale viem si predstaviť Harryho hnev znásobený láskou k Eliz samozrejme.
    Bože hrozne sa teším na pokračovanie, necháš nás tu stále úplne ochromených a opäť nás prebudíš až pri ďalšej časti...
    Je to ako podvedomé kúzlo ;)
    Ale nebudem predsa trepať nezmysly, radšej Ťa znovu pochválim :D
    Dobre vieš, že túto poviedku mám veľmi rada a už z niekoľkých dôvodov, teda kvôli dôveryhodným opisom Harryho života a priebehu slávy, kvôli našej nezameniteľnej Elizabeth, ale asi to všetko prevyšujú neuveriteľné myšlienkové pochody, ktoré u Teba tak zbožňujem ♥
    Mám rada opisy a taak, človek si proste k poviedke vybuduje city, ktoré stále narastajú- teda aspoň u mňa :D
    By the way, jeden môj kamarát sa volá Benjamín a nikto nedokáže pochopiť moje čudné správanie ohľadom neho, keďže som so silnou pravdepodobnosťou začala nenávidieť všetkých príslušníkov mužského pohlavia s týmto menom, soo... Ale s mierou samozrejme, on to berie ako vydarený žart :DD Neznášam svoju hlúpu empatickú schopnosť všetko prehnane prežívať, ona ani nikdy neubudne, čo sa dá robiť :/
    Lots of love ^^ ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. že či ja milujem tvoje dlhé komentáre ♥♥♥♥
      prečo všetky chcete tú bitku?! :D pche, len aby ste potom nesmútili :P :D
      awwwwwwww, takú pochvaľu si veľmi veľmi veľmi cením ♥
      ja zbožňujem teba...
      chudák tvoj kamarát :( čo keď to neberie ako žart?! čo keď sa ho to dotklo a on sa len hrá, že sa na tom baví? a to všetko kvôli mne :/

      Odstrániť
    2. Ale nie, Ivi, určite sa nemáš čoho obávať :D
      Ja ho zasa nečastujem nadávkami alebo čo, len sme si našli ďalšiu zámienku na hranú nenávisť, nič viac nič menej :D
      A chcela by si nového chlapského čitateľa? ^^ Aj keď to asi fungovať nebude, má akúsi averziu voči 1D, vlastne ako všetci chlapci -.- Inak, nemáš za čo a neubližuj Harrymu :3 Ani Eliz pochopiteľne :P

      Odstrániť
  5. Ja neviem, ale mne sa chce plakať :( Tá bolesť, ktorú Eliz prežila a momentálne sa jej všetky spomienky vracajú späť, kvôli jednému stretnutiu, to je hrozné. Ja to s ňou tak prežívam, normálne som smutná z toho, čím všetkým si musela prejsť, ALE ty si z toho nerob ťažkú hlavu, to je dobré znamenie, že sa viem vžiť do príbehu. :) Súhlasím s Evush, sme asi príliš empatické :) Krásny víkend <3 ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zlatino, len neplač! ♥
      tak, pokiaľ to je znamenie, že vás to vie až tak upútať.. potom si to veľmi cením!
      ďakujem, aj tebe kráska!

      Odstrániť
  6. stále nerozumiem, ako to dokážeš takto podať a je mi z toho do plaču o.O dokonalé pusa, najviac najviac ♥ (rovnako ako ty! :*)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hunny, je to absolútna amatérčina, hrozné to je :(((
      jediný kto tu je skvelý, si ty :) :-*

      Odstrániť
  7. Ivi, nechápem to, naozaj nie... Ako to dokážeš? Ako mi dokážeš jednou časťou (dokonalou časťou) len tak jednoducho vyčariť úsmev na tvári, len tak zabudnúť na problémi a mávnustím ruky ma zobrať do iného sveta? Nechápem to a ani nikdy nepochopím a myslím, že v tom je to čaro... Takže ti ďakujem, ďakujem, ďakujem...
    PS: dúfam, že ho Harry zabije (no čo som zlá, krutá, ale niektorý ľudi a si to vážne zaslúžia...) A chúďa Eliz...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. DOKONALÉ je to :3 teším sa na ďalšiu časť :) *Mims

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Neviem sa dočkať ďalšej časti, tak prosím, rýchlo! :) Je to naprosto skvelé a som zvedavá čo na to povie Harry! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. práve som zinfarktovala :O toto mi nerob pre boha! už som myslela že je po nej -_- ale inak úúžasnééé! <3

    OdpovedaťOdstrániť