Secret Santa - II

 


krásnu druhú adventnú nedeľu Vám želám :)

Mesdames et messieurs!“ vypýtal si vysoký chlapec pozornosť ostatných svojich spolužiakov, keď sa slávnostne postavil a predniesol príhovor v túto predvianočnú dobu a všetci zdvihli zrak od chladnúceho punču a drobného pečiva. Všetci sa zasmiali Erickovmu chabému pokusu o francúzsky prízvuk. 

„Rok ubehol ako voda a ako tradícia káže, s príchodom snehu je čas vytiahnuť karty na stôl!“

Ako na signál ho všetci pobavene odmenili potleskom. Patrick a Dave ako jediní chlapci v skupinke mladých uznanlivo zahvízdali.

„Vďaka, vďaka, to robia tie moje prastaré ottawské korene,“ klaňal sa s humorom na jazyku a dramaticky si odkašľal. Všetci stíchli. Učebňou hudobnej výchovy sa ozývali len tóny potichu pustenej nesmrteľnej vianočnej hudby. 

„Prišiel ten toľko očakávaný moment, decká! Dnes! Sa rozhodne o vašej budúcnosti,“ odvetil ponurým hlasom v snahe zdramatizovať situáciu, no všetci sa jemne zachechtali. Erick spoza chrbta vytiahol malé vianočné darčekové vrecko, v ktorej zašušťali zložené papieriky s menami všetkých zúčastnených.

„Ale!“ vydobyl si znovu pozornosť, „Ešte skôr ako všetci prepadneme panike, rád by som medzi nami privítal mladého muža, ktorého všetci tak dobre poznáme a už si ani neviem predstaviť písanie testov z angličtiny bez jeho neustáleho odpisovania. Patrick Timothy Kane, vitaj na našom ostrove zabudnutých hračiek!“

V tom momente ucítil, ako na neho upiera zrak všetkých päť párov očí v miestnosti. Ukradomky sa usmial, keď mu zatlieskali a Dave po jeho boku ho štuchol pod rebrá.

„Tak, keď už máme všetky formality teda oficiálne za sebou, rád by som prešiel k vyvrcholeniu tohto večera a aj dôvodu, prečo o pol piatej trčíme v tejto štátnej kobke.“

„Ale no tak, chce to niečo nové, nie? Myslela som, že darovanie si lízatok a kondómov nás už prešlo,“ ozvala sa zamračená Jenny. 

„JENNY KIMBERLY THOMSONOVÁ! PREČO SA ZNOVU SNAŽÍŠ ZOŽRAŤ VIANOCE!“ schladil ju Erick a jej poznámku sa tváril, že prehliadol. 

„Navrhujem začať aj napriek každoročným námietkam slečny Thomsonovej a začneme rovno tebou Patrick, nováčikovia majú prednosť.“

Erick pristúpil k Patrickovi sediacemu na schodíkoch vedúcim k pódiu s klavírom a načiahol sa po prvý papierik, ktorý vo vrecku poslepiačky nahmatal. 

„Nikomu neukazuj!“ žmurkol na neho sprisahanecky Erick a pomaly sa točil okolo každého až ostal posledný papierik jemu. 

„Môžem ho už roztvoriť?“ štuchol do Davea Patrick zmätene hneď, ako sa im Erick otočil chrbtom a keď Dave povzbudivo prikývol, nedočkavo preskenoval písmenká vyryté na kockovom papieri v jeho dlaniach. Spokojne si vydýchol. Vytiahol si práve Ericka, ktorý akurát postával pri Katie. 

Vyzerala dosť... nedočkavo. Rýchlo načrela ruku do vrecúška ešte skôr, ako ju Erick stihol vyzvať a kým roztvárala svoju mačku vo vreci, zastal pri Sky.

„Si na rade, Nevada,“ podpichol ju na privítanie a Sky ho povestne spražila pohľadom, kým ťahala lístok. Naschvál sa čo najdlhšie hrabala medzi zopár lístkami, ktoré vnútri ostávali, až kým si Erick porazenecky nevzdychol a ona si mohla vychutnať jeho porážku.

Počkala, kým bude dostatočne zaujatý Phoebe po jej boku a opatrne s neskrývanou zvedavosťou roztvorila papierik. Ani nevedela, čo čakala, že na ňom bude napísané, ale dúfala, že neostane taká sklamaná ako Katie. Očividne si priala niekoho iného. Bolo je jej trochu ľúto.

„Karty sú rozdané, boyz!“ zamával Erick slávnostne prázdnym vrecúškom a Sky si inštinktívne zakryla ústa prázdnou dlaňou od údivu. Na papieriku stálo: 


Patrick Timothy Kane


Rýchlo sa otriasla a papierik si starostlivo odložila do vrecka nohavíc skôr, akoby si niekto niečo všimol. Mlčky hľadela do koberca pred sebou a premýšľala, čo spraví. 

Potešilo ju, že nedostala ako každý rok Ericka, ale fakt, že Patricka vôbec nepozná a ani nevie, kde začať, ju znepokojoval. 

Toto bude jeho prvý tajný Santa, možno posledný, musí to byť niečo osobné a perfektne na neho pasujúce.

„Ďakujem vám decká, že ste všetci dnes prišli, dúfam, že ste s výberom spokojní!“ Sky preskočila pohľadom na utiahnutú Katie, ktorá ukradomky sledovala, ako sa Patrick rozhovoril s Daveom. Hádam si práve jeho meno priala vytiahnuť. Najradšej by sa pred ňou Sky prepadla až na Aljašku.

„Kto nie, mrzí ma to, budúci rok to môžete skúsiť znova! Nezabudnite, že všetci sa v rámci možností dvadsiateho tretieho stretneme u Meredith a páchateľ bude odhalený!“

Všetci sa naraz zdvihli a nenápadne sa odkradli z učebne, ako keby v nej predtým ani nikto nebol. Šikovne sa vyhli upratovačkám a jeden za druhým postupne preliezli plot a pristáli v halde snehu na okraji chodníku.

Sky nečakala na to, či sa k nej niekto pridá, strčila si sluchátka do uší a pomalým krokom sa pohla smerom domov v snahe ignorovať neustále padajúci sneh. 

Nenávidela sneh. 

Bola to jedna z vecí, ktoré na zime nenávidela. 

Bola to taktiež jedna z vecí, ktoré tu, v Michigane nenávidela. 

Bola to jedna z vecí, na ktorú si tu, na severe Štátov, nevedela zvyknúť a cnelo sa jej občas za rodnou Nevadou. Jej slnečnou, vyprahnutou Nevadou a mestečku, z ktorého pochádzala. Bol to doslova zapadákov; miesto aj Pán Bohu za chrbtom, no na megalomanský Detroit si nevedela zvyknúť. 

Pri vstupnej bráničke na pozemok ich domu zlostne kopla do hrudy zmrznutého snehu a skrehnutými prstami zalovila vo vrecku bundy po kľúčoch od domu. 


Dúfala som v sobotu, no podarila sa až nedeľa. Potom som si ale povedala, že adventná nedeľa je ešte krajšie gesto. Nemôžem nič sľúbiť, no budem sa snažiť pridávať viac než dva krát do týždňa, no môžem Vám zaručiť, že tie dva updatey do týždňa Vám na betón zaručiť môžem. Vidíme sa! Stay safe x


Vaša Baj.


4 komentáre:

  1. možno pridať dvakrát alebo aj tri či štyrikrát do týždňa ? trúfam si moc, že :D alebo kľudne nám pridaj 2 časti do jedného príspevku O:) to len ja taký nápad som ti ponúkla ;))
    čo sa týka zimy, myslela som si, že ju mám rada ale tá tma už o štvrtej ma ubíja , viac ako sneh ktorý nenávidi tuto slečna
    Dúfam, že moje patálie s komentármi cez mobil sa skončili a vždy si sadnem k ntb a napíšem ti tu pár riadkov <3
    teším sa veľmi na spríjemnenie adventu vďaka vám baby a dúfam, že si potom cez sviatky oddýchnete. ja mám svoj prvý semester na výške a teraz to začína byť sranda :D
    držte palce prosim °.°

    -Di

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nič nesľubujem, ale budem sa snažiť vás niekedy aj prekvapiť s rýchlejším pridávaním, sľubujem! držím palčeky so školou, to dáš, Di x

      Odstrániť