Forever young 16.

Keď je už dnes ten Valentín, rozhodla som sa, že dnes pridám 2 časti. Ďalšiu teda čakajte vo večerných hodinách ;) Enjoy :-*


Niall
Napriek tme, ktorá panovala v izbe jasne videl ako sa zdesene na neho pozerala.
„Čože?“ opýtala sa s roztraseným  hlasom.
„Zajtra ráno vyjdeme s pravdou von pred novinármi,“ začal vysvetľovať a aj on sa posadil. Chytil ju za ruku a rozprával ďalej: „Chalani o nás vedia, tvoja rodina o nás vie, zajtra o tom bude vedieť celý svet. A moja rodina to síce vie tiež, no myslím, že im nebude príjemné, keď nebudú vedieť s kým chodí ich syn, vnuk a brat v jednom. Keď sa vo štvrtok vrátime z Paríža, ešte v ten večer letím domov. A chcem aby si išla aj ty. Mama ťa chce lepšie spoznať, nie len z mojich rečí po telefóne alebo cez skype,“ hovoril a díval sa jej do očí. Mlčky sedela a rozmýšľala. Cítil ako sa chveje, no nevedel či od nervozity alebo stresu.
„Ale..čo keď sa im nebudem páčiť?“ opýtala sa a sklonila hlavu. Potichu sa zasmial.
„S tým si nerob starosti,“ pokrútil hlavou.
„Ale čo keď ma tvoja mama nebude mať rada?“
„Povieš mi jeden dôvod prečo by ťa nemala mať rada?“ vyvalene sa na ňu zahľadel.
„Ja neviem. Možno preto, že som zo Slovenska, že nie som Britka, alebo preto, že mám hrozný prízvuk, možno sa jej budem zdať drzá, faloš...“ nenechal ju dokončiť a radšej ju umlčal bozkom. Nemal rád takéto reči, aj keď chápal ako sa musí cítiť.
„A ja som si mal čo povedať? Tvoja sestra ma síce zbožňuje, ale čo tvoja mamka? Ako môžem vedieť, že ma má rada?“
„Daj mi jeden dôvod prečo by ťa nemala mať rada! Si ten najmilší, najľudskejší, najkrajší chalan s najbláznivejším smiechom, akého poznám!“
„To si myslíš ty, tvoja mama si to myslieť nemusí,“ jednoducho odpovedal.
„Myslíš, že keby ťa nemala rada tak by ťa tu nechala dnes spať? Hocikoho iného by už dávno vyhodila.“
„Och dobre. Prejdime naspäť k mojej rodine. Mama si ťa rýchlo obľúbi a nebude si o tebe myslieť, že si drzá ani falošná ani nič podobné. Vie totiž, že jej mladší syn by si s niekým takým nezačal. Babka by ťa mala rada aj keby si mala tri oči a chvost, pre ňu je hlavne dôležité, že som šťastný. Ako zareaguje môj brat, tak to sa necháme prekvapiť, je to totiž dosť zvláštny človek.“
„A čo tvoj ocko?“ pochybovačne sa opýtala.
„Môj otec...nezareaguje nijak,“ odpovedal so sklonenou hlavou. Vicky zjavne nechápala.
„Prečo?“ opýtala sa a zdesene sa na neho dívala.
„On totiž nežije,“ zašepkal a premáhal slzy, ktoré sa mu tlačili do očí. Prešlo síce už viac ako desať rokov, no aj tak ho to stále bolelo. Vicky ho bez slov objala. Sama dobre vedela aké to je stratiť otca.
„Prečo si mi to nepovedal?“ pošepkala. Držala ho okolo krku a ticho sedela.
„Ja..ani neviem,“ odvetil a jemne jej prechádzal prstom po chrbte. Aj cez tričko cítila každý jeden dotyk a mala pocit, že tou energiou, čo ňou prechádzala pri každom jeho dotyku, by rozsvietila pol mesta.
„Chceš mi o tom porozprávať?“ jemne sa opýtala. Má? Nemá? Bude to voči nej nefér, pretože ona mi svoj príbeh povedala. „Keď nechceš nemusíš,“ poznamenala po dlhšej odmlke. Zhlboka sa nadýchol a začal rozprávať.

Vicky
Ticho spal vedľa nej. Snažila sa zaspať, no nedokázala. Celý čas ho pozorne počúvala, neprerušovala ho, nemala zbytočné otázky. Dokonale chápala ako sa musel cítiť, tak len sedela vedľa neho a držala ho za ruku. No teraz, keď spal dovolila si o všetkom premýšľať. Nikdy neverila v Boha, či v osud, no po tom ako jej zomrel otec a aj starká, začala veriť na oboje. Teraz premýšľala, či toto bol ich osud. To, že museli obaja stratiť svoju najväčšiu oporu a potom sa stretli. Nevedela či to tak je, ale bola Bohu za to vďačná. Bola vďačná za to, že sa udialo to, čo sa udialo, aj keď to bolo bolestivé. No keby to tak nebolo, keby neodišla zo Slovenska, nikdy by ho nestretla.
Ďakujem Ti,“ zašepkala, zatvorila oči a privinula sa k Niallovi ešte viac.

9 komentárov:

  1. ♥ Vážně moc pěkné Ivi ;) Těším se na další

    OdpovedaťOdstrániť
  2. úžasné :) neviem sa dočkať ďalšej časti ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :)
      btw: včera som čítala tvoju poviedku, máš to super ;)

      Odstrániť
  3. super :) takze pojdu do irska, tesim sa!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. prosim dalsiu:) je to super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. krásne ;) dokonca aj som si trošku poplakala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Och ty kokso.. úúžasné, dievča ty máš totálny talent!! :)*

    OdpovedaťOdstrániť