Forever young 19.

Tak pre dnes tu máme ešte jednu časť. No zajtra nepridám žiadnu, prepáčte.
Enjoy :-*


Pred dverami stála zhruba päť minút, keď jej stále nikto neprišiel otvoriť. Nedalo jej to, tak si otvorila dvere. Stlačila kľučku, odchýlila masívne drevené dvere a nazrela dnu. V hale ako aj v obývačke vládlo prítmie. Toto sa mi nepáči, preblesklo jej hlavou a vstúpila do domu. V okamihu, keď sa za ňou zabuchli dvere, spoza rohu vybehol Louis a v rukách držal obrovské vedro.
„Nie!“ vykríkla okamžite Vicky, no kým sa stihla otočiť, obsah vedra skončil na jej hlave a oblečení. „LOUIS TOMLINSON! Ja ťa zabijem! Prisahám!“ kričala na Louisa, ktorý so smiechom utekal do útrob domu. Ešte pár sekúnd stála na mieste a zhrozene pozerala na svoje oblečenie. Rifle, kabát, mikina, dokonca ešte aj tričko mala premočené do nitky. Louis mal jedno šťastie, že na ňu nevylial ľadovú vodu, pretože to by sa ďalšieho rána nedožil.
„Vick?“ ozvalo sa spoza nej. Otočila sa a uvidela Nialla ako beží po schodoch. Zažal svetlo v hale a keď zbadal, v akom stave je jeho priateľka, zastal na mieste.
„Louis,“ povedali naraz. Vicky ako vysvetlenie, Niall ako nadávka.
„Ja toho chlapca raz zabijem, prisahám!“ zopakovala a nevedela, či sa má smiať alebo nariekať.
„Poď hore, vyzlečieš sa z tých premočených vecí,“ chytil ju za ruku a ťahal za sebou na poschodie. Vyzliekla sa, mokré veci zavesila nad radiátor a zase raz čakala, kým jej Niall vyberie niečo na oblečenie.
„Bohužiaľ, tentoraz si tu Dan nenechala žiadne legíny, tak ti dám moje šortky, majú gumičku, mali by ti byť dobré. A tu máš ešte aj tričko,“ vkročil s úsmevom do izby. Vicky sa otočila a musela sa usmiať. Keď ju Niall zbadal, ako pred ním stojí v spodnom prádle, dobre že neotvoril ústa.
„Deje sa niečo?“ opýtala sa so smiechom.
„Toto nie je fér!“ povedal podávajúc jej veci.
„Čo?“
„Nikto na svete by nemal byť taký...“
„Mokrý?“ dokončila za neho.
„Skôr som myslel sexy,“ očami si ju premeral od hlavy po päty.
„Kto tu je sexy prosím ťa? Jediný kto je sexy v tejto miestnosti si ty, ale dosť pochybujem, že by si takto hovoril o sebe,“ skonštatovala a začala si navliekať tričko.
„Prosím ťa, nerob sa hlúpučkou,“ zašepkal a chytil ju okolo pása. Sklonil hlavu a pobozkal ju. Jednou rukou jej prechádzal po pokožke na chrbte a druhou ju jemne držal za líce.
„Niall! Vicky! Čo to tu stvárate?“ zakričal na nich Louis, ktorý sa objavil vo dverách. Odtrhli sa od seba a Vicky išla Louisa zabiť pohľadom. Zohla sa, zobrala jednu svoju tenisku a hodila ju po ňom. Nanešťastie – chvalabohu pre Louisa- sa netrafila. „Vidím, že tu nie som vítaný, idem ja teda preč,“ nahodil výraz opusteného šteniatka a otočil sa. „Choď! A už sa nikdy nevracaj!“ kričala za ním a od jedu myslela, že niečo rozbije. Niall sa ako vždy, len zasmial.
„Takže, čo máš pre nás naplánované?“ otočila sa na neho s úsmevom. Stúpla si na špičky a dala mu pusu.
„Poď so mnou,“ nahodil lišiacky úsmev a ťahal ju von z izby. Zišli do obývačky a Vicky takmer spadla z nôh. Na stene, kde predtým viseli obrazy a zarámované fotografie, teraz viselo kino plátno.  Pred koženou sedačkou bolo na stole rozložené jedlo od pukancov, cez chlebíčky až po zmrzlinu. V dome panovalo ticho, takže museli ostať sami.
„To..akože...“ začala, no ani sama nevedela čo chce povedať.
„Skorý Valentín. Keďže na toho pravého Valentína budem v Paríži, do ktorého si so mnou nechcela ísť,“ obviňujúco na ňu pozrel. No po chvíli sa usmial a pokračoval, „Tak som sa rozhodol, že ho oslávime dnes. Liam išiel k Danielle, Louis k Eleanor, Harry išiel von s Tanyou a Zayn odišiel na víkend k rodine, takže máme tento dom celý pre seba,“ usmial sa.
Celý večer strávili v obývačke. Pozerali rôzne filmy, napchávali sa s jedlom, šteklili sa, maznali. Keď sa zase raz šteklili, Vicky sa vymanila z jeho zovretia a utekala pred ním. Utekala po schodoch, vtrhla do jeho izby a so smiechom za sebou zavrela dvere.
„Vick? Vicky! Otvor, prosím,“ prosil ju. No tá sa len zasmiala a ďalej sa opierala o dvere.
„Daj mi dôvod!“
„Chcem ti dať darček!“
„Aký?“ vyzvedala okamžite.
„Otvor a uvidíš.“ Vicky sa postavila a pootvorila dvere. Prešla k posteli, sadla si a čakala. Potichu prešiel k nej a z nočného stolíka vybral malú krabičku. Prisadol si a vložil jej ju do rúk. Vicky na ňu hľadela a nevedela čo má robiť. Nerada dostávala darčeky, hlavne vtedy, keď nevedela, čo má očakávať. Pomaly ju otvorila a takmer prestala dýchať.
„To..toto si nemal,“ šepkala. Prstami jemne prešla po striebornom povrchu. „Nie, toto si nezoberiem,“ zatvorila krabičku a vrátila mu ju.
„Tak na to zabudni,“ protirečil jej. Znova ju otvoril, vybral z nej retiazku a nahol sa k Vicky.
„Nie!“ povedala a uhla sa.
„Mlč!“ prikázal jej. Vzdychla si, pretože vedela, že hádať sa s ním nemá zmysel. Pokojne sedela, kým jej zapínal retiazku. Keď ucítila jemný chlad na krku, akoby ju oblialo šťastie. Jemne chytila medzi prsty prívesok a nevedela sa na neho vynadívať. N&V. Tri malé strieborné znaky, ktoré znamenali tak veľa.
„Ďakujem,“ zašepkala a pozrela mu do očí.
Happy Valentines day,“ povedal s úsmevom a pobozkal ju.

6 komentárov:

  1. ja už fakt nemám slov :) *tess*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krááááááááááásne... ďalej ani nemusím hovoriť :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Proc me trapis <3 <3 :D DOKONALI nejlepsi vec co jsem kdy cetla proste ... Ach <3 <3 <3 <3 KRASA <3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Si uzasna :O nemam slov citala som vela poviedok o 1D ale tvoja je uplne genialna.. mas nieco co druhe autorky povieodk nemaju fakt klobuk dole :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť