Innocent Love 18.



Nebýva tu,“ zamrmlal a vrchnák naďalej prevracal pomedzi prsty. „A pravdepodobne tak skoro ani nebude,“ dodal o niečo tichšie.
Prečo?“ zatiahla zvedavo Andreé, premiešavajúc šalát. Jonathan pozrel ponad stôl, ktorý ich od seba delil, na svoju matku a zamračil sa. Vytáčalo ho, ako sa jeho mama ani len nesnažila zakryť svoju počiatočnú averziu voči Ivy, ku ktorej ani len nemala dôvod. Nebolo preto divu, že sa predstavy ich spoločného obeda, ktorá sa každou minútou viac a viac približovala k naplneniu, tak obával. Bolo očividné, že sa cez jeho rozchod s Lindsey nepreniesla a vedel, že ak bude chcieť, bude vedieť byť na Ivy viac než nepríjemná. Dúfal však, že sa nebude správať ako malé, urazené dieťa.
Pretože nechce. Má vlastný byt a tu prespáva väčšinou len keď som doma. Alebo, keď sa mám vrátiť z tripu,“ vysvetľoval podráždene.
A pracuje niekde?“ pýtala sa ďalej.
Na to sa už môžeš opýtať priamo jej,“ zodvihol sa zo stoličky na podnet vibrujúceho telefónu v jeho vačku, ktorý nasvedčoval, že prišla Ivy.
Prečo si si neotvorila?“ s nadvihnutým obočím sa opýtal, keď ich od seba delila len pomyselná hranica medzi Jonathanovým bytom a halou. „Kľúčik predsa máš,“ na privítanie ju ešte vo dverách rýchlo pobozkal.
Nechcem sa správať akoby som bola doma. Hlavne nie pred tvojimi rodičmi,“ nervózne si na ruke, ktorú nezvieral v tej svojej Jonathan, potiahla rukáv svetra, pevne ho žmoliac.
Všetko dobre dopadne,“ upokojoval nie len ju, ale i seba samotného. „Snáď.“

Pohár položila vedľa taniera a spod mihalníc pozrela na Jonathanovu matku, sediacu priamo oproti nej.
A pracuješ niekde, Ivy?“
Nepríjemne jej stiahlo žalúdok. Nie samotnou otázkou, ale tónom, akým vyslovila jej meno. Zhlboka sa nadýchla a prehltla.
Nie, momentálne nie,“ odvetila kupodivu pevným hlasom. Snažila sa nedať na sebe poznať, že je z Andreé nervózna. Z jej pohľadu, každého slova, z ktorého až priam sršala arogancia. „Chcem sa čo najviac venovať škole, aby som úspešne zvládla záverečné skúšky a udržala si priemer,“ pokračovala ďalej.
Perfekcionistka,“ zhodnotil ju jedným slovom Jonathanov otec.
Dosť veľká,“ hrdo súhlasil Jon.
Jonny!“ zatiahla zahanbene. „Vôbec nie,“ namietala okamžite, „len robím to, čo ma baví..a to je štúdium,“ dodala placho. Jonny sa spolu s otcom rozosmiali, čo Ivy aspoň trochu upokojilo. Nechala sa pritiahnuť bližšie k Jonnymu a s motýlikmi v snáď v celom tele, pobozkať na líce.
A pracovala si niekde?“ držala sa svojho bodu záujmu Andreé, keď ju drobné prejavenie citov zo strany svojho syna ani na chvíľu nepresvedčilo o opaku svojich myšlienok.
Skôr ako stihla Ivy odpovedať, Jonathan si podráždene vzdychol. Jeho ruka skĺzla z Ivyných pliec a zovretú dlaň vyložil na stôl.
Áno, pracovala,“ odvetil a pozrel priamo na svoju mamu. Ivyne srdce búšilo o niečo rýchlejšie, keď videla, ako sa mu napla sánka zakaždým, ako pozrel ponad stôl. „U nás v organizácií. A bohužiaľ, musela prestať aj kvôli mne a nášmu vzťahu,“ prikrášľoval pravdu. „A má moju plnú podporu v štúdiu.“
To je milé,“ falošne sa pousmiala. „Ja len že, Lindsey bola taká nezávislá, mala svoj salón..“
Prestaň,“ prerušil ju mrazivým tónom.
Jonny,“ Ivy sa potichu snažila upútať jeho pozornosť. Bezúspešne.
Nechcem aby si ju v tomto dome už spomínala. Vylúčil som ju zo svojho života s pádnym odôvodnením a ocenil by som, ak by si to už konečne začala rešpektovať.“
Andreé sa zaprela do operadla stoličky, zrak neodtŕhajúc z rozčúlenej tváre svojho prvorodeného syna.

Prepáč mi to,“ stisol jej stehno, na ktorom mal počas celej jazdy položenú dlaň a tým upútal jej pozornosť. Ivy odtrhla zrak od kvapiek dažďa hrajúcich na okne spolujazdca nekonečné závody a pousmiala sa.
Nemáš sa mi za čo ospravedlňovať,“ odvetila a rukou mu zašla do vláskov na šiji. „Nejako ma tvoja mama nerozhodila,“ ľahostajne pokrčila plecami. „Popravde, podobnú reakciu som aj očakávala, keď som videla, ako sa zatvárila po tom, čo som vyšla z tvojej spálne.“
I napriek slovám nasiaknutým pravdou, ktoré vyriekla, videla, že Jonathanovi to nepostačuje. Z každého jeho, i toho najmenšieho pohybu, sršal hnev a rozhorčenie. Poznala ho už príliš dobre na to, aby vedela, že dnešné poobedie tak ľahko neodpustí ani vlastnej mame.
Jonny,“ oslovila ho a prinútila znova sa na ňu pozrieť. „Prosím ťa, len sa na ňu nehnevaj,“ snažila sa najviac ako vedela a spravila by čokoľvek, len aby nemusela byť dôvodom, prečo sa Jonathanovi pokazil vzťah s rodičmi.
Len, proste, ide o to, že má moju expriateľku tak prílišne zidealizovanú,“ pokrútil hlavou a v čiernych očiach, ktoré na ňu upieral, sa odrážalo toľko veľa emócií, až sa medzi nimi Ivy strácala. „Tak, ako som ju mal ja, i všetci ostatní. Jednoducho sa s tým nedokáže zmieriť a vybíja si to na tebe.“
Tak,“ povzdychla si, „nemôže ma každý predsa zbožňovať,“ pokrčila plecami. Keď zbadala ako nad jej pokusom o rozveselenie ho prevrátil očami, usmiala sa.
Hatleyová, nesnaž sa,“ varoval ju, „hnevať sa na ňu budem, tak či tak, ešte poriadne dlho.“
Ale nemal by si sa,“ povzdychla si.
Nemal, ale môžem,“ zašepkal. „Každopádne,“ preniesol o niečo hlasnejšie a Ivy až nadvihla obočie, čakajúc čo povie, „bude si musieť na teba zvyknúť,“ široko sa usmial. „Bude nás mať vo Winnipegu cez leto poriadne dlho na krku, takže jej nič iné ani nebude ostávať.“
Chceš ma vziať do Kanady?“ opatrne sa opýtala, či začula správne.
Chcem ťa vziať kamkoľvek, kam budeš chcieť ísť,“ naklonil sa k nej čo najbližšie. „Do každého jedného kúta tohto sveta, ukázať ťa každému jednému, i tomu najnepodstatnejšiemu človeku,“ šepkal jej slová, ktorým sa tak ľahko poddala. Prsty si zaplietol do jej dlhých vlasov a s perami tesne pri jej uchu pokračoval: „Aby každý videl, že si len moja.“
Zatvorila oči a so zaseknutým dychom v hrdle sa k nemu otočila. Široko sa na jej reakcií pousmial tesne predtým, ako ju náruživo pobozkal. S plným vedomím, že zase raz trafil klinec po hlavičke. A on nachádzal čím ďalej tým viac a viac spôsobov ako si Ivy k sebe pripútať.

Pripla si vôdzku na remeň pod prsiami, ešte raz pre istotu skontrolovala či je Aida správne zaistená o popruhy a keď sa zdalo, že je všetko v poriadku, Ivy s povzbudivým výkrikom potľapkala psa po chrbte, čím mu dala jasne najavo, že je čas sa rozbehnúť. Vlasy zviazané v cope jej pri rýchlom tempe hompáľali z jednej strany na druhú, zatiaľ čo sa snažila dýchať pravidelne a zadržiavať Aidu, ak by sa rozbehla príliš rýchlo. Byť totiž ťahaná psom malo svoje výhody aj nevýhody, keď Ivy viac dávala pozor na to, aby sa jej pes, v závese s ňou, nerozbehol za iným alebo sa nerozhodol zmeniť smer. Avšak, za čo Ivy ďakovala Bohu, Aida ju dokázala poslúchať na slovo. Preto, keď ju potiahla za vôdzku, ktorou boli spojené, po tom, čo neďaleko miesta, okolo ktorého bežali zbadala známu tvár, Aida okamžite spomalil a pozrel na svoju majiteľku. Obe prudko dýchali, keď pokojným krokom, jedna vedľa druhej, kráčali naprieč parkom, Ivy so širokým úsmevom na perách a Aida s vyplazeným jazykom.
Zakaždým ako k tebe pribehne, skús jej dať, okrem pochvaly, aj nejakú odmenu,“ hovorila, keď opodiaľ, za jeho chrbtom, sledovala ako sa trápil s výcvikom drobného psíka. „Napríklad piškóty, tie vždy zaberajú,“ dodala, keď sa Eidan prekvapene otočil za jej hlasom a psa pri svojich nohách náramne odignoroval.
Ivy,“ vydýchol šťastne a okamžite k nej vykročil.
Ahoj,“ spokojne sa nechala vtiahnuť do jeho objatia, ktoré by napríklad takému Jonathanovi pripadalo oveľa vrúcnejšie, ako by sa na iba kamarátov patrilo. „Ešte stále sa podujímaš na jej venčenie?“ opýtala sa zvedavo, keď ju pustil a ukázala na Jackie, ktorá bola očividne, rovnako ako Eidan, naradostená z prítomnosti Aidy.
Och, babka si našla novú zábavku, tak ju už asi doživotne zavesila na krk mne,“ sklamane pokrútil hlavou. „A čo ty, Aida poslúcha? Ako ste sa vlastne mali za tú dobu, čo sme sa nevideli? Ani si sa poriadne neozvala, či si mala veľa toho v škole?“ spustil na ňu príval otázok a Ivy sa razom prestala cítiť tak pohodlne a príjemne. Za tú dobu, čo sa s Eidanom nevidela, mnoho sa toho zmenilo. Napríklad, už nemala zapotreby vyhľadávať jeho spoločnosť a vyvolávať tak pocit žiarlivosti u Jonathana a spokojnosti u seba samej. Už to nebol Eidan, s ktorým si krátila dlhé chvíle popri škole, už to nebol on po koho spoločnosti bažila. Lenže to on nevedel. Kútiky úst jej poklesli, keď premýšľala nad čo najvhodnejšou a najmenej bolestivou odpoveďou.
Aida poslúcha,“ pritakala bez úsmevu. „A mali sme sa celkom fajn, povedala by som. Prepáč, ja mala som naozaj toho veľa, ako si povedal,“ vyhýbala sa pravde najlepšie ako vedela a zároveň aj tomu, aby sa nemusela znížiť ku klamstvám.
Tak dúfam, že už budeš mať toho pomenej, aby sme sa mohli znova stretávať,“ fandil si naďalej.
Eidan ja...“ začala a vzápätí sa zahabkala. Čo mu má povedať? Prepáč, ale už som dosiahla svoje a tvoju prítomnosť už vážne nepotrebujem? Najradšej by sa v tejto situácií prefackala.
Niekoho si si našla, že?“ hádal so sileným poloúsmevom.
Prepáč,“ vyslovila, no ani len na sekundu neľutovala svoje správanie. Možno bola mrcha, ale bola mrchou, ktorá si uvedomovala, že ak chce niečo získať, musí hlavne riskovať. A Eidan bol ešte malou obeťou...

*

Načo mu, pre merlinovu bradu, kupuješ rybu?“ začula a ona sa sklonila k ďalšiemu akváriu.
Pre merlinovu bradu?“ opýtala sa s nakrčeným obočím. Na okamih odtrhla zrak od rybiek plávajúcich stále dokola vo veľkej presklennej nádobe a uprela ho na Patricka oproti sebe. Ten len prevrátil očami a nechcene odpovedal.
Malá Sharpová ma donútila pozerať Pottera, tak sa niečo na mňa prilepilo,“ hovoril akoby sa mal za niečo hanbiť.
Strážil si Maddie? No akýže starostlivý strýko sa z teba vykľul,“ doberala si ho so širokým úsmevom.
Nemám aj tebe niečo postrážiť?“
Musíš počkať kým mi príde manžel zo zahraničia a donesie mi naše dieťa,“ hovorila zamyslene, ako skúmala každú jednu rybičku pred sebou.
Ha?“ nechápal Patrick. Ivy sa zachechtala a prešla znova o pár krokov ďalej. „Bože Hatley, ako sa môžem s tebou priateliť?“ pokrútil hlavou.
Rovnako, ako sa môžeš s Jonnym,“ pokrčila plecami. Už nie raz počula od chlapcov z kádra, že sú v mnohých ohľadoch s Jonathanom rovnakí. No doteraz neprišla na to, či je to dobré, alebo naopak, zlé.
A už mi povieš načo mu kupuješ tú rybu?“
O to sa už ty nestaraj,“ zamyslene si poklepkala ukazovákom po perách, keď si čítala vševediaci štítok vedľa akvária, skúmajúc a premýšľajúc nad najvhodnejšou alternatívou. Patrick bol až nezvyčajne mĺkvy, čo sa Ivy nepozdávalo. Mrkla na neho kútikom oka a vzápätí sa k nemu celá otočila.
Čo je?!“ opýtala sa, keď videla jeho pohľad plný obáv.
Hatleyová, ty čo za zvrhlosti máš v pláne s tými rybami?!“
Kane, ty prasa!“ vykríkla dotknuto. „Podľa seba súdim teba?“ s nadvihnutým obočím mu vrátila úder. Patrick prižmúril oči a Ivy si uvedomovala, že keby mohol, vyplazil by na ňu z toľkého urazenia jazyk ako malý chlapec.
Dobrý deň, pomôžem vám nejako?“ prerušil ich drobnú výmenu názorov postarší pán oblečený v žltom tričku, na ktorého prednej strane sa črtalo veľké červené logo obchodu s drobnými zvieratami.
Ni- ,“ začal Patrick, no Ivy ho prerušila.
Áno, rada by som si u vás kúpila rybičky a jedno veľké akvárium,“ so širokým úsmevom sa k nemu otočila, až Patovi poklesla sánka.

Okay, jednu rybu by som ešte pochopil,“ hovoril krútiac hlavou a vedúc svoje veľké auto spleťou cestných komunikácií, „ale také množstvo?“
Pat, nepoznáš pozadie tohto všetkého, tak sa do toho, prosím ťa, nestaraj,“ schladila ho okamžite.
Veď dobre, dobre,“ bránil sa hneď. „Ale, napadla ma taká otázka,“ pokračoval a pohľad upriamil na jej tvár, „sú tie ryby všetko, čo mu chceš dať?“ podpichol ju. Ivy okamžite očervenela. Pravdou bolo, že rybky, ktoré si spokojne naďalej plávali v nádobe na jej kolenách, boli prvoplánové a skutočný darček k Jonathanovým narodeninám nemala premyslený dokonca. Hanbila sa za túto skutočnosť a nerada sa priznávala k tomu, že potrebuje pomoc. Patrickovu pomoc. Hoci to miestami vyzeralo, že sa s jej priateľom zo srdca neznášajú, opak bol pravdou. Patrick a Jonathan sa navzájom poznali príliš dobre na to, aby sa Ivy mohla na Patovu pomoc spoľahnúť. Ťažšie už však bolo opýtať sa ho to. Položiť otázku správne, aby nedošlo k nedorozumeniam, či uistiť sa, že sa Patrick neprekecne pred niektorým zo spoluhráčov, ktorí miestami (okay, väčšinu času) pripomínali staré babky na trhovisku.
Pretože, chápem, narodeninový sex je samozrejmosťou, ale určite máš v zálohe aj niečo iné, však Hatley?“ žmurkol na ňu. Ivyna ruka inštinktívne vyletela a s plesknutím dopadla na Patove temeno. Patrick okamžite pochopil, že trafil do čierneho a nahlas sa rozosmial. Po chvíľke v aute nastalo ticho, zatiaľ čo sa Pat naďalej škeril popod nos. Videl na Ivy, aká je roztržitá, ako ju jeho otázka vyviedla z miery. Ticho preto pokojne sedel a čakal.
Patriiiiiiiiiiiiick?“ zatiahla nakoniec zúfalo a Pat sa len tak-tak znova nerozosmial.
Áno?“ nahodil vážny tón. Medzičasom, ako sa Ivy rozhodovala nad tým správnym položením otázky, vošiel do podzemných garáží Jonathanovho baráku.
Po sto metroch doprava a tretie zľava,“ prehovorila navigujúc ho k prázdnemu boxu, kde ešte ráno stálo auto jej partnera. Šťastie bolo, že Jonathan napriek nie práve najmilšiemu správaniu svojej matky počas ich týždňovej návštevy, bol naďalej poslušným synom a svojich rodičov ochotne odišiel odprevadiť, priamo po tréningu, na letisko, čo Ivy mohla s pokojom na duši využiť. Inú príležitosť, ako túto, pochybovala, že dostane a prepašovať obrovské akvárium do jeho obývačky také ľahké nebolo. Obzvlášť bez jeho povšimnutia. Kráčali ďalej pomedzi odparkované autá, ona s rybkami v rukách a Patrick namáhajúc svoje ťažko vydreté ramená nosením päťdesiatštyri litrového akvária, keď Ivy pociťovala nesmiernu nervozitu. Žalúdok mala od rána ako na vode a čím bližšie bol večer a Jonathanov návrat domov, tým viac sa bála. Nevedela, či Jonathan pochopí správne ponímanie jej nevšedného darčeka a myšlienku, ktorú sa vďaka nemu posnaží s ním zdieľať, alebo či jej Patrick bude schopný pomôcť. Nebolo preto divu, že tak ľahko zmenila tému hneď, ako sa to dalo. Hoci si uvedomovala, že jej neostávalo veľa času, moment, kedy na Patricka vychrlí tú dôležitú otázku, sa snažila oddialiť čo najviac.
Aká si tu už udomácnená,“ podpichol ju, keď nastúpili do výťahu a Ivy sa okamžite natiahla ku gombíku označujúcemu to správne poschodie.
Ver mi, že sa ti to len zdá,“ nervózne sa pousmiala. Patrickov skúmavý pohľad si nemohla nevšimnúť, no nemala chuť rozoberať to, ako sa všemožne snažila byť dobrou priateľkou miláčika hokejového Chicaga a pri tom zahodiť za hlavu pocit, že všetko robí zle. Všetko to bolo pre ňu nové. Každý jeden pocit, dotyk, všetko, čo sa medzi nimi dialo. A hoci toto chcela, o tomto snívala, modli sa po večeroch za to, aby jedného dňa našla niekoho, kto bude stáť vedľa nej a dá jej pocit, že je pre neho dôležitá. Prvý krát v živote bola milovaná, mala to po čom túžila. No nikdy v živote by nebola čakala, že to bude také ťažké. Že sa bude musieť snažiť zo všetkých síl, aby nepremárnila šancu, ktorú od života dostala, aby sa jedného dňa Jonathan jednoducho neprebudil s myšlienkou, že ju už nechce. Že nechce po svojom boku obyčajnú ženu, ktorá mu už nemôže ponúknuť nič, čo mu neponúkli aj ostatné pred ňou. Obavy jej nahrýzali nie len sebavedomie ale i odhodlanie. Každé ráno, keď vstávala, si hrýzla do pery premýšľajúc nad tým, či už nenastala tá chvíľa, kedy ju Jonathan pošle do teplých krajín. No ako dni ubiehali, tá chvíľa akoby sa vzďaľovala a vzďaľovala...
Pat?“ konečne sa odhodlala.
Hmm?“ zatiahol zvedavo.
Potrebujem tvoju pomoc.“
Tak rybárske prúty, aby Jonathan ešte viac zlenivel a tie tvoje pirane mohol chytať rovno zo spálne, ti pomáhať vyberať určite nebudem,“ vystrašene pokrútil hlavou.
Ivy prevrátila očami, ale musela sa priznať, že Patrickova snaha o rozptýlenie mala svoj účinok. „To zase nie, verím, že udíc má dosť,“ zasmiala sa nakoniec, „ide o niečo iné.“
No tak Hatley, vyklop to už zo seba,“ povzdychol si a ležérne sa oprel o stenu zo zrkadla priamo oproti Ivy. „Vidím aká si nervózna odkedy sme vyšli zo zverimexu.“
Ja...“ začala, nervózne si prečesavajúc dlhé vlny prstami, „potrebovala by som, aby si mi poradil,“ s vyplašeným pohľadom na neho pozrela. Patrick sa zamračil. Nepáčilo sa mu akým smerom sa ich konverzácia uberala, či aká vážna Ivy bola. Takúto ju ešte nevidel, nepoznal.

Rozosmial sa. Odpadol mu obrovský balvan zo srdca, keď sa Ivy už konečne vykoktala a vyšla z nej tak jednoduchá prosba.
Ale, Hatley,“ smial sa ďalej pokojne. „Sama na to nevieš prísť? Veď s ním predsa spávaš,“ chuť podpichovať ju, najviac ako sa dalo, sa znova vrátila a on si užíval ako ho prepaľovala pohľadom.
Máš pocit, že by sme si pri tom púšťali jeho playlist?“
No keď už pri tom robíte kadejaké veci s rybami,“ kývol rukou do jej náručia, v ktorom zvierala plastovú nádobu plnú drobných rybiek, „tak prečo nie.“
Bože, ty si taký idiot,“ mala chuť mu vylepiť. „Tak pomôžeš mi alebo nie?“ nespúšťala z neho oči, keď cúvala von z výťahu do haly.
No, niečo snáď vymyslím,“ poškrabkal sa ešte na šiji. Ivy sa so širokým úsmevom rozbehla k vchodovým dverám, zatiaľ čo ju Pat, ticho nadávajúc na ryby a ženskú schopnosť vymyslieť všemožné hlúposti, s akváriom v rukách nasledoval.

*

19?“
19,“ prikývla, sledujúc ho opatrným pohľadom. „15 červených ako káder,“ vysvetľovala rýchlo, aby sa vyhla tej trápnej otázke, prečo práve rybky. Neubehlo ani len desať minút od chvíle, čo sa vchodové dvere na rozľahlom apartmáne otvorili a Jonathan, so širokánskym úsmevom na perách ako malý chlapec, vkročil do obývačky a v rukách zvieral škatuľu od najnovšej hernej konzoly. Skôr ako si stihol všimnúť Ivy snažiacu sa zakryť svojim útlym telom dvakrát tak široké akvárium ako bola ona sama, pristúpil k televízií prichytenej na stene a rozprávajúc o tom, že si doprial narodeninový darček v podobe najnovšej verzií Xboxu s množstvom hier, ktoré si nemohol dovoliť nemať vo svojej zbierke. Až keď odtrhol svoj nadšený pohľad od káblov, ktoré rozmotával a znova zmotával, pretože od toľkej eufórie sa mu triasli ruky, si všimol veľkú presvetlenú vec, plnú farebných komponentov. Novú hračku nechal tak a znova sa postavil. Podišiel bližšie k Ivy a ona si nebola celkom istá, či je jeho pohľad skutočne ešte nadšenejší ako bol, alebo si to len jej ustráchaná myseľ nahovára. A až keď z neho vyšlo nadšené „Rybky!“, si Ivy úľavou vydýchla. „Tri fialové ako rodina. A jedn-“
Jedna zlatá ako ty?“ lišiacky sa na ňu uškrnul.
Možno,“ pripustila s prižmúrenými očami. „Vďaka tvojmu otcovi a jeho príbehom o tom, ako chodievate každé leto rybárčiť a ty nevynecháš žiadnu rodinnú rybačku ani počas nabitej sezóny, som sa rozhodla, že ti k tvojim narodeninám podarujem korisť, ktorú si, bohužiaľ a istým spôsobom aj chvalabohu, nemôžeš chytiť,“ usmievala sa nakoniec.
Provokuješ ma?“ neveriacky nadvihol obočie. Gesto, ktorým privádzal Ivy do vytrženia. Pristúpila k nemu bližšie, rukami ho chytila za pás a postavila sa na špičky.
Možno,“ šepla lahodne, keď jej prsty blúdili po pokožke pod tričkom.
Prudko ju schmatol za plecia a hodil na svetlý gauč. Spomedzi pier jej unikol krátky výkrik prekvapenia a následne smiech. Podopretá na lakťoch sledovala, ako si Jonathan pretiahol cez hlavu čierne tričko a odhodil ho na zem. Sklonil sa k nej, kolenom od seba oddelil jej nohy a ľahol si medzi ne.
Nechcel si sa náhodou hrať?“ pýtala sa, nakloniac hlavu do strany, aby Jonathanovi nezavadzali vlasy pri bozkávaní jej krku.
Veď sa hrám,“ vošiel jej rukou pod tričko, rýchlym pohybom nadvihol podprsenku a zaškerila sa, keď svojou veľkou dlaňou uväznil vo svojom vlastníctve jej prsia.
Heeej!“ zachmúrila sa naoko urazene, „Tak z mojich pŕs si joysticky robiť nebudeš,“ doslova mu zakazovala jeho obľúbenú činnosť.
Ticho, ženská,“ umlčal ju, keď jej zahryzol do pery a ona zalapala po dychu. Cítila ho všade. Nad sebou, vedľa seba a vedela, že čochvíľa i v sebe. Hormóny jej vybuchovali v tele pod Jonathanovym vplyvom a on nemal ani zdania o tom, do akého zúfalého stavu ju privádzal. Chamtivosť, pýcha, neukojená vášeň. Chcela ho mať len pre seba, bola pyšná na každý jeden jeho pohyb na ľade i mimo neho, keď chodieval na rôzne charitatívne či dobročinné akcie, cítila niečo, čo už nezahŕňalo len lásku a zaľúbenie ako také, ktoré pociťovala na začiatku, ale vášeň, keď sa išla zadusiť pri každom pomyslení na neho s čírou silou oxytocínu vyplavujúcemu sa do jej tela. Všetko sa to v nej miešalo, vyvolávalo v nej pocit, že každú chvíľu príde zlom a ona to už nezvládne. Nechápala ako mohol mať na ňu taký obrovský vplyv, no podstatu toho nechcela radšej ani vedieť. Vedela, že ho milovala, najviac ako sa dalo, najviac ako toho bola schopná.
Bol pre ňu všetkým a to meniť nemienila.

Babrák,“ zamrmlala a odtiahla jeho ruku od svojich nohavíc, ktoré sa tak márne snažil rozopnúť. No ruky sa mu až nezvyčajne triasli a on vedel, že to bolo práve ňou. Tým, ako z nej šalel, ako ho privádzala do šialenstva všetkým čo robila. Nikdy niečo také intenzívne, ako teraz, necítil a jeho to tešilo. Bol rád, že to je práve Ivy, do ktorej sa tak bezhlavo, snáď po prvý krát v živote, zamiloval. Cítil neprekonateľnú potrebu ju chrániť, dať jej všetko, na čo si pomyslela ale aj nepomyslela. Chcel všetko robiť správne, chcel, aby sa nemusel báť, že sa jedno ráno nezobudí vedľa nej. Snažil sa jej stále dokazovať aká dôležitá pre neho bola, no niečo mu nahováralo, že sa nesnaží dosť. Musí to zmeniť.
Panebože Hatleyová,“ vzdychol, keď ho mala vo svojej moci a jemu preblesla mysľou myšlienka, že toto sú zatiaľ jeho najlepšie narodeniny za posledných pár rokov, ležiac bezmocne na gauči, „milujem ťa, tak strašne ťa milujem,“ srdce sa mu zachvelo, keď uvidel, ako sa jej rozšírili oči pod jeho slovami a na tvári sa jej usadil širokánsky úsmev.
Razom bola pre neho všetkým a meniť to nemienil.


po dvoch týždňoch sa vám hlásim s novou úvodkou od mojej Bajulky, z ktorej som išla totálne do kolien, pretože, PANEBOZE ONO TO JE TAKE VYSTIHUJUCE!!! 
a nedokončenou časťou, pretože moji rodičia sa očividne nevedia nabažiť mojej prítomnosti a nič iné ako sedieť s nimi v obývačke nesmiem máť na pláne celý týždeň čo som tu. -.-'
takže, mám pre vás pár otázok!
1. čo ste si mysleli, na začiatku /okay v strede/, že Ivy potrebovala od Patricka? čo myslíte, čo to kurča vymyslí pre jonathana?
2. a čo tie naše dve hrdličky? je normálne, že sú tak bezhlavo do seba zamilovaní? nie je to trošku... priveľa pre nich?
3. aký predpokladáte koniec? ako sa to bude medzi nimi vyvíjať podľa vás? O:)
4. ak máte otázky vy, o poviedke, mne, hokeji, o včeličkách a kvietkoch, nech sa páči, môj ASK je vám k dispozícií!

15 komentárov:

  1. Ta nova titulka sa mi nepaci lebo text na nej ukazuje ze sa stane nieco zleeeee a to je moja odpoved na vsetky otazky :D Lenčiči

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lenčiči moja! neber to tak tragicky! ten text som ja vyberala a ono to malo byť dlhšie, len blašková si to zase raz urobila po svojom [ -_-' ] ale mne sa i tak páči! ^^
      veď ma už poznáš O:)

      Odstrániť
    2. ČO TO TLIACHAŠ! -_-' TA SLOHOVKA SA TAM NEZMESTILA, TAK SOM MUSELA Z TOHO ODSTRIHNUŤ, OMG! :D

      Odstrániť
  2. Úvodka je fakt pekná, treba pochváliť Baj ^_^ Ale... Čo máš s nimi v pláne? Už teraz vidím že to nebude nič dobré :O
    A Jonathanova mama? WTF? Prečo je k nej taká hnusná? :O Veď to je naša zlatá Ivy :O Prečo práve rybky? :DD čo vymyslí to kurča (ako ho nazývate :DD) netuším a radšej nad tým ani nebudem rozmýšľať lebo sa zasa seknem ako sa len dá tak ako u Baj :DD Teraz to všetko tak pekne opisuješ, sú šťastní, sú zamilovaní... Ale vidím že tieto tvoje otázky neznamenajú nič dobré a zasa im to skazíš :O čo sa mi nepáčilo? Edian :D Neviem, ale nemám ho rada :DD Hm, a najviac sa mi páčil koniec ^_^ Keď mu to vysvetľovala a ako sme "nakukli do Jonnovej mysle". Toť vše, len v skratke :DD Snáď o.O
    Lucia ♥ ^_^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Edian, Eidan -.- Trošku som sa sekla, ale...Keď sú to tak podobné mená :DD

      Odstrániť
    2. Ediaaaan! Pozdravíííím x :D:D má sa dobre! ufrflane ako vždy xxx #pubertarulez

      Odstrániť
    3. prečo si všetky myslíte, že s nimi mám v pláne niečo zlé? :(
      lebo je to svokra! svokry sú vždy zlé! :D ale niee, tá moja bola náhodou veľmi fajn :)) ale musí tam niekto predsa hrať aj rolu zlého, nie? :)
      prečo rybky? aby mu pripomínali, kto pri ňom najviac stojí :) koho každého má po svojom boku a tak :)) a ešte tá Ivyna provokácia, že ako veľkému rybárovi mu dala ryby, ktoré si uloviť nemôže :'DD
      taaaak, blašková si napríklad myslí, že pôjdu spolu vyberať spodné prádlo takže... :D :D
      Edian, Eidan, pokojne ho nazývaj ako chceš, i ja sama si ich niekedy mýlim :D :D :D
      juuuuuuuuuuuj, naozaaaaaaaaaj? O:) ďakujeeeem! ♥

      Odstrániť
  3. keď si sa ma pýtala na ideas, čo mu má kúpiť, fakt som s tou rybkou len vtipkovala. vtipkovala som dokonca aj s tým, že sa má volať Sushi. ALE... KURVA DEVATNAST?! :D:D:D stále nechápem, ako si proste...MOHLA! :D Bojím sa, čo od neho odostane nabudúce? Kabelku z leguána?:D [hej, viem, že som použila kabelku OMG a viem, že nie je transka, len ma to napadlo -.-' ]
    a ty vieš A CELY SVET VIE, že stará dobrá Ivka je späť. A ja sa cešim ako blcha na hovienku.
    A MNE SA TA UVODKA ZDA NA TOM BIELOM PODKLADE AKASI VYBLEDNUTA A ŠEREDNA. OH MYYY :'( zase sa mi to celé do*ebkalo... pekný deň prajem! :D

    p.s.: zdravím vašich, ahahaha

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vieš, že predo mnou nesmieš vtipkovať, keď sa ťa pýtam na vážne veci :D :D :D no tak budú Sushu 1, Sushi 2, Sushi 3 atď :D mohla, mohla, ja môžem všetko :D
      a čo ak žiadne nabudúce nebude? O.o :D
      JUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJ ^.^ ♥
      TA UVODKA JE KURVA PERFEKTNA TAK DRZ ZOBAK BASOM TI RIT.

      ps: ja zdravím tvojich! x

      Odstrániť
  4. Ivkaaaaa! Človek je chvíľku "mimo zivota" a ty aké zvraty porábaš? :D
    Ale píšeš stale rovnako dokonalo.
    A na tvoje otázky
    1. Neviem... fakt že vôbec neviem
    2. Úplne brutálne romantický sú... aj tak viem, že ich tak dlho nenecháš
    3. Koniec? Ivi, ako poznam tvoje písanie... pri najlepšom ich zmetie len tornádo.
    A ešte raz skvelé, skvelé, skvelé...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauruš! Čo sa dialo, že si bola mimo ? O.o
      ale len také drobné O:)
      juuuuuuuuuuuuuuj ďakujeeeeeeem ^^
      hmm, nad tým tornádom som neuvažovala, aj to je celkom fajn nápad! :D
      juchu, ale vieš, že si asi druhá zo všetkých mojich čitateliek, čo vie, že nemá happyend očakávať? O:)

      Odstrániť
  5. Najskôr minulú časť Aida v byte a teraz Eidan prečítam ako Eidam -_- hanbi sa Diana, hanbi sa!:D Nech povie Eidanovi že spáva s Jonathanom Toewsom, chcem vidieť (čítať) jeho reakciu :D Som až moc zlá???
    merlinova brada je top :D :D kurčátko naše^^
    Spomínaš tam nejaký playlist, že by mu išla niečo tancovať? bože môj to nie:DDDD (je tam niečo o playlist-e, nie? ak som to správne pochopila :O )
    hej, hej, hej Ivka tak to prrrr! zdá sa mi že v druhej otázke je akosi moc tých otáznikov... alebo?
    priveľa na nich dvoch? ja by som povedala že tak akurát O:)
    k tretej otázke: ružové to teda určite nebude, ešte moj Eidam(n) vstúpi do hry a Jon ho pri najlepšom len prizabije a nechá ho tak, Ivy ho bude ľutovať, preskočí medzi nimi jiskra, budú spolu ale Ivy zistí že Jon bol a je a bude pre ňu lepší chlap, vždy, vždy, vždycky! a potom sa vráti k Jonnymu a ďalej neviem:D toľko z mojej hlavy asi, ale ty to vytvoríš inak a lepšie :*
    A ako už jedna čitateľka spomínala, ten text na tej úvodke akože what?! :O ale Baj ju urobila krásnu ^-^ to súhlasím, len ten text :/
    A môžeš mi zodpovedať dosť podstatnú otázku, kedy má sakra Ivy krámy? lebo furt sa iba oneee a jak je možné že jej to furt vychádza??! :D úplne ma miluj za tieto moje otázky a "potrehy" :P :DDDD

    -Diana-
    Prajem peknučký deň :*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. v oboch prípadoch si na tom dobre! :D pretože tam aida skutočne bola a Eidanove meno bolo skutočne vymyslené podľa syra.. :D :D :D :D :D
      no, zase, musia si chrániť súkromie! :D neboj sa, Eidan(m) tam už veľkú rolu neodohrá :P :D :D :D (kurňa, zase veľa prezrádzam!!)
      moc otáznikov...hmm... 3:)
      akurát? myslíš? nie to len pobláznenie? je normálne, že chlap, ktorý mal v obľube priateľky len na "jedno" a ich očividná umelá krása sa mu až nesmierne páčila, sa zrazu zamiluje do študentky, obyčajnej mladej žaby? nie je to trochu.. pritiahnuté za vlasy? :)
      zase, tieto konšpiračné teórie, nepreháňaj zlatik ! :D
      všaaaaaaaaaaaaaak, úpo dokonalá je! :)
      zlatíčko, vezmi si to tak, že medzi každou kapitolou je dosť veľký časový úsek, ktorý mnou nie je zaznamenaný :D napríklad medzi tým, keď sa dali dokopy a tým, ako sa v minulej časti vrátil so St.Louis bol odstup minimálne mesiac a pol :) ale keď tak veľmi chceš, tie krámy ti napíšem :D :D :D

      cmuuuuuuuuuk :-*

      Odstrániť
    2. Eidan sa volá podľa syra? ty už s ničím neprekvapíš:DDDD
      Ja ti neviem, to je jeho rozhodnutie, ja im nechcem kaziť vzťah, ale odkáž mu že Ivy je tá pravá a nechs ňou zostane a nie iba kvôli "hentomu" -__- a né, neni to pritiahnuté za vlasy, je to parádne :*
      Ja chápem že sú tam také časové rozdiely ale keď nám to tu opisuješ tak vždy jej to tak pekne vyjde 3:) :DD
      Ivka mi napíše krámy, to bude radosti :333 :DDDD a nech mu dá aspoň raz poriadne košom! :D nech chlapec vie aké to je byť ženou (nevyznie to hlúpo, však o.O :D )

      aj ja ťa ľúbim :*

      -Diana-

      Odstrániť
  6. Ach Ivka, povieš mi prečo som sa až teraz dostala ku komentovanie poviedky? Ja totiž vôbec neviem! Ale viem, že to hrozne flákam! Všetky skvelé poviedky (je ich až 5 haha) len čítam a vôbec nekomentujem! Hanba mi! Anyway, I'm here!!!! Takže Ivuška ak mám byť úprimná, úplne súhlasím so slečnou Lenčiči. Pretože momentálne teraz to vyzerá veľmi optimisticky v poviedke, ale ja viem, že nič netrvá večne neboj :D Hlavne u teba nie.
    ALE som na teba maximálne hrdá za to, ako to vyzerá teraz :) Pretože už len to, že sa Ivy pozná s jeho rodičmi a slávia spolu jeho narodky ako pár je úspech :) Ale na strane druhej... čím hlbšie do toho spadnú, tým väčší problém to potom bude. Lebo sa mi tak nejako nechce uveriť, že si ochotná ukončiť to happyendom.
    Takže... čo by som k tomu ešte povedala je, že som neskutočne rada, za to že toto čítam. Je to taký môj únik z reality a vlastne potešenie na konci dňa, keď pridáš časť :) Takmer vždy si totiž tú časť všimnem až po 24 hodinách. No a potom sa strašne teším na to ako odfláknem učenie, osprchujem sa a s mobilom v ruke sa do toho pustím. Dosť sa obávam tých nasledujúcich častí a už teraz hľadám niečo, čo sa pokazí.

    OdpovedaťOdstrániť